یکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
صنعت نشر کشور از مجتمع ناشران قم الگوبرداری کند

محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به تجربه موفق ساخت مجتمع ناشران قم گفت: نقاط مختلف سطح شهر تهران و شهرهای بزرگ کشور برای ساخت مجتمع‌هایی به سبک مجتمع ناشران قم ظرفیت دارد. این طرح می‌تواند دسترسی مردم به کتاب را آسان‌تر کند.-

 آموزگار در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: با توجه به این‌که لایحه کاربری فرهنگی در شورای شهر تهران به تصویب رسیده است، این طرح می‌تواند در نقاط مختلف تهران اجرا شود.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادامه داد: طرحی که در شهر قم اجرایی شد الگوی بسیار خوب و مناسبی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت زیرا نشان‌دهنده فعالیت بخش خصوصی و دولتی است.

آموزگار با بیان این‌که پیش از این حدود دو سال پیش اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیگیر این موضوع بود، گفت:‌ درباره این موضوع مذاکراتی با شهرداری تهران داشتیم تا در مناطق مختلف شهر با همکاری شهرداری در نزدیکی دانشگاه‌های شهر تهران و مجتمع‌های کتابفروشی، دفاتر انتشاراتی و پخش راه‌اندازی شود.

وی با بیان این‌که این طرح با استقبال خوبی از سوی شهرداری روبه‌رو شد، عنوان کرد: در این کار تا مرحله پیدا کردن زمین نیز جلو رفتیم ولی با ایجاد تغییراتی در معاونت اجتماعی شهرداری، این مذاکرات به سرانجام نرسید.

آموزگار این طرح را در سطح شهر تهران قابل اجرا دانست و یادآور شد: با توجه به این‌که میدان انقلاب، محل اصلی عرضه کتاب در تهران به شمار می‌آید، شبیه مجتمع‌ ناشران قم می‌تواند در مناطق مختلف شهر ایجاد شود.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان این‌که ساخت مجتمع ناشران در تهران امکان دسترسی به کتاب‌ها را برای مردم در نقاط مختلف شهر فراهم می‌کند، گفت: برای فردی که ساکن غرب تهران است، شاید سخت باشد که برای خرید کتاب به منطقه مرکزی مراجعه‌ کند در حالی که راه‌اندازی یک مجتمع می‌تواند موجب تامین نیازهای او شود.

وی از تفکیک شغل ناشران و کتابفروشان به عنوان یکی دیگر از مزیت‌های راه‌اندازی این مجتمع‌ها نام برد و یادآور شد: اکنون کتابفروشی شغل اصلی بسیاری از فعالان این حوزه نیست و تعداد کتابفروشانی که کار اصلی آن‌ها این حرفه‌ است به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد.

آموزگار ادامه داد: ‌اغلب افرادی که در حوزه کتابفروشی فعالیت می‌کنند، ناشرانی هستند که برای فروش آثار خود کتابفروشی راه‌ انداخته‌اند.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان با بیان این‌که راه‌اندازی مجتمع‌های ناشران می‌تواند شغل کتابفروشی را به عنوان حرفه‌ای مستقل معرفی کند، یادآور شد: کتابفروشی افزون بر ساز و کار ویژه‌، تفاوت‌های جدی‌ با یک ناشر و مجموعه‌های انتشاراتی دارد. به عقیده من ادغام این دو حرفه در یکدیگر نامناسب است و نمونه‌های این موضوع را در کشورهای دیگر نمی‌بینیم.

وی همچنین با انتقاد از وجود نداشتن توازن در توزیع کتابفروشی‌های سطح شهر تهران، گفت: توزیع کتابفروشی در تهران که نسبت به شهرهای دیگر از امکانات خوب و مناسبی برخوردار است، مناسب نیست و در خیلی از نقاط شهر کتابفروشی وجود ندارد.

آموزگار وجود یک یا دو مرکز اصلی کتاب در تهران را ناکافی دانست و عنوان کرد: ایجاد این پروژه در سطح تهران می‌تواند دسترسی به کتاب‌های جدید را برای شهروندان تهرانی در نقاط مختلف شهر ممکن کند.

به گفته وی، اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی صنعت نشر می‌توانند از مجتمع ناشران قم الگوبرداری خوب و مناسبی انجام دهند و با به جریان انداختن سرمایه‌های فرهنگی خود و سهیم کردن بخش دولتی در این زمینه پیشقدم شوند.

آموزگار، بخش خصوصی فعال در حوزه نشر را دارای قابلیت‌های بسیار زیاد معرفی کرد و گفت: در نمونه مجتمع ناشران قم، ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی به خوبی نمایش داده شده است و نشان می‌دهد که می‌توان این کار را به شکل‌های دیگر در شهرهای مختلف اجرا کرد.

وی همچنین درباره لزوم حمایت‌های دولتی از اجرای چنین طرح‌هایی، اظهار کرد: دلسوزی و حمایت از طرح‌های بخش خصوصی و کمک به بارور کردن طرح‌های نوین و خلاقانه راهکاری است که می‌تواند در سایه همکاری و تعامل دو سویه اجرایی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها