شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۳
اصفهان بيشترين و كهگیلويه و بويراحمد كمترين كتابخانه‌هاي مشاركتي را دارند

علی غیاثی، مدیر‌کل امور مشارکت‌ها و شهرداری‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اصفهان با 102 و کهگیلویه و بویراحمد با پنج مرکز ، در ابتدا و انتهاي فهرست کتابخانه‌های مشارکتی قرار دارند.-

غیاثی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: از سال 1384 تا کنون 834 کتابخانه مشارکتی در کشور ایجاده شده که از این آمار 100 کتابخانه مشارکتی در کشور، از سوی خیران و موسسه‌های خیریه شکل گرفته است.

وي درباره همكاري خيران براي ساخت كتابخانه‌هاي مشاركتي و ارايه آماري از تعداد اين مراكز فرهنگي گفت: بخشی  از این كتابخانه‌ها در اماکن مذهبی، مساجد، بقاع متبرکه با همکاری هیات امنا و مشارکت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ایجاد شده و بخشي ديگر با همكاري سازمان‌ها و نهاد‌هاي گوناگون مانند سازمان زندان‌هاي كشور راه‌اندازي شدند.

غياثي اظهار كرد: تا كنون 160 كتابخانه مشاركتي با همكاري سازمان زندان‌هاي كشور در اين مراكز راه‌اندازي شده است.

مدیر‌کل امور مشارکت‌ها و شهرداری‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: نهاد كتابخانه‌هاي عمومي  كشور قصد دارد تا پايان سال، 100 كتابخانه مشاركتي در كشور راه‌اندازي كند. 

وی درباره شرایط ایجاد کتابخانه‌‌های مشارکتی گفت: حداقل فضای لازم برای ایجاد کتابخانه‌های مشارکتی در مناطق شهری 100 و در نقاط روستایی 80 متر مربع است و نحوه فعالیت آن‌ها از نظر تامین فضا، نیروی انسانی، هزینه‌های جاری و تجهیزات سخت‌‌‌افزاری کتابخانه، به عهده نهاد مشارکت کننده است.

وی افزود: کتاب، نشریات و منابع چند‌رسانه‌ای شامل نرم‌افزار‌ها و‌آموزش کتابداری، صدور مجوز‌های قانونی، سازمانی و اداری، از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی كشور تامین می شود. 

غیاثی با اشاره به دارای بودن حداقل فضا برای تاسيس کتابخانه‌های مشارکتی عنوان كرد: استفاده عمومی از کتابخانه مشارکتی نهاد‌ها و سازمان‌ها و همچنين نصب تابلوی کتابخانه‌های عمومی، از مهم‌ترین شرایط راه‌اندازي کتابخانه‌های مشارکتی در کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط