پنجشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
آسیب‌شناسی فرهنگی در ایران

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

فقدان الگو و مدل‌های مطلوب فرهنگی 

اساساً نبود الگوی مناسب فرهنگی باعث می‌شود که نتوانیم از همه امکانات و داشته‌های خود در جهت گسترش و تعمیق روابط، اهداف و منافع مختلف مطلوب فرهنگی استفاده کنیم.
برای ایجاد الگو نیاز به مدل فرهنگی داریم؛ که این مدل متأسفانه تعریف نشده است. مثلاً در بحث سریال‌های تلویزیونی این که آیا جامعه بیش‌تر نیاز به فیلم‌های طنز دارد یا پلیسی معلوم نیست؛ در بحث لباس و پوشش نیز طرح و الگوی مناسب و اصولی نداریم. در حوزه موسیقی، سینما، تئاتر و غیره نیز اوضاع مشابه است.
به طور کلی، مشکلات حوزه برنامه‌ریزی فرهنگی را به دو دسته تقسیم می‌کنند: دسته اول، مشکلاتی است که با ماهیت موضوع فرهنگی ارتباط دارد؛ دسته دوم، مشکلاتی است که از نارسایی نظام برنامه‌ریزی، اجرایی، تحقیقاتی و ضعف امکانات بخش ناشی می‌شود. رئوس مشکلات دسته دوم عبارتند از:
ـ فقدان نظام برنامه‌ریزی، به دلیل سابقه کم برنامه‌ریزی فرهنگی و ناشناخته بودن اهمیت فرهنگ.
ـ فقدان تشکیلات ویژه برنامه ریزی و کادر لازم واجد شرایط در اکثر دستگاه‌های بخش فرهنگی.
ـ فقدان آراء فقهی راه‌گشا برای حل برخی مسائل و معضلات فرهنی و هنری و ضعف و کمبود قوانین و مقررات لازم برای توسعه فرهنگی
-...

صفحات 182 و 183/ آسیب‌شناسی فرهنگی در ایران/ دکتر سیدرضا صالحی امیری / انتشارات ققنوس/ چاپ اول/ سال 1392/ 343 صفحه/ 13000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها