شعبانیمنش به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این کتاب در چند بخش تدوین شده است. بحث تاریخچه هنر قلمزنی از طریق تحقیق در منابع و به صورت کتابخانهای انجام شده و بخشهای آموزشی در این کتاب تجارب خود من به عنوان یک هنرمند هنر قلمزنی است. برای هرکدام از مراحل یادگیری این هنر در این کتاب، عکسهایی نیز از کار حرفهایام در کارگاه درج شده است.
وی افزود: در این اثر بخشهای آموزشی را مرحله به مرحله و گام به گام از نخستین قدم در راه یادگیری این هنر تا پایان دوران آماتوری با زبانی ساده تحریر کرده و در اختیار استادم محمدمهدی باباخانی گذاشتم. ایشان نیز مطالب را خواند و اشکالات متن را برطرف میکرد.
شعبانیمنش در ادامه درباره مخاطبان این کتاب گفت: این کتاب به تنهایی برای دورههای مقدماتی برای هنرجویانی که قصد دارند وارد این حرفه شوند، کافی است، اما پس از پایان این کتاب و آموزش مقدماتی هنرجو برای یادگیری دورههای متعالی این هنر باید به استادان خبره در این حوزه مراجعه کنند.
وی در ادامه درباره دیگر تالیفات منتشر شده در این حوزه گفت: در موضوع آموزش هنر قلمزنی چند کتاب منتشر شده است، اما این آثار بسیار مختصر به این هنر پرداخته بودند. من سعی کردم در این کتاب توضیحات کافی حتی در ریزترین مراحل یادگیری این هنر را به مخاطب ارایه کنم.
این کارشناس صنایع دستی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «بالاخره قلمزنی هنر است یا صنعت؟» گفت: قلمزنی خود یک هنر کامل است، اما متاسفانه امروزه این هنر به سمت بازاری شدن پیش رفته است. صنعت قلمزنی یک چیز است و هنر قلمزنی موضوعی دیگر. در صنعت قلمزنی مصنوعات حتی ممکن است توسط ماشینها و یا دستگاهها تولید شوند، در صورتی که هنر قلمزنی تنها با دستان هنرمند ساخته میشود. هنوز هم استادانی در این حوزه هستند که آثارشان در موزهها و یا دیگر مراکز فرهنگی در نقاط مختلف جهان فرستاده میشود.
وی همچنین با اشاره به ورود مصنوعات صنعتی به بازار قلمزنی گفت: آقای حافظپرست رییس اتحادیه قلمزنی استان اصفهان چند ماه پیش مصنوعاتی در بازار مشاهده کرد که ساخته کشور چین بود و خوشبختانه با پیگیریهای ایشان این مصنوعات جمعآوری و واحدهای توزیع آن پلمپ شد.
شعبانیمنش در پایان درباره پژوهشهای جدید خود گفت: هماکنون مشغول تحقیق میدانی در هنر «چرم سوخت» هستم تا یک کتاب آموزشی نیز در این حوزه تدوین کنم.
«قلمزنی؛ تاریخچه، آموزش، اساتید بنام» نوشته حامد شعبانی منش با شمارگان هزار نسخه، 160 صفحه و بهای 12 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات جمال هنر روانه کتابفروشیها شده است.
سهشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲
نظر شما