به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سخن ماه این شماره از نشریه درباره جامعه اطلاعات، جهتگیری و اقتضائات نظری و عملی آن است که به قلم دکتر اسماعیل قدیمی نوشته شده است.
در بخشی از این سرسخن میخوانیم: «جامعه اطلاعات ایران اسلامی با صبغه فرهنگ و ارزشهای غنی ملی و اسلامی نیازمند ایجاد ساختار انسانی استراتژیستی است که بتواند با مدیریت نیرومند خود همه عناصر انسانی، فکری و مادی و فناورانه را برای نیل به اهداف این جامعه بسیج و هدایت کند. شورای عالی مجازی برگزیده مقام معظم رهبری با شناسایی و بهکارگیری همه استعدادهای بالقوه و بالفعل داخلی میتواند به عنوان منبع سیاستگذاری و هدایت حرکت عظیم ما به سوی جامعه اطلاعات آرمانی نقش اساسی ایفا کند.»
پرونده ماه این شماره از نشریه که درباره جامعه اطلاعاتی است، کتابهایی مانند «زیست جهان جوانان در جامعه اطلاعاتی» نوشته «شونا ای. موریموتو» و «لوییس فریدلند»، «مبانی سواد رسانهای» نوشته «دبلیو. جیمز پاتر»، «سواد رسانهای و درآمدی بر شیوه یادگیری و سنجش» نوشته علی طلوعی، «نقشآفرینی رسانهها در جامعه دانایی» اثری از حسین مستقیمی، «اطلاعات و جامعه» از دکتر محمدرضا داورپناه و معصومه آرمیده و گزارشی درباره «اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی» را بررسی کرده است.
در بخش پژواک نیز دکتر محمدامین قانعیراد در مطلبی با عنوان «جورج هربرت مید، پست مدرنی در آغاز راه» کتاب «نقد اجتماعی پست مدرنیته» را بررسی میکند. همچنین نسرین پورهمرنگ کتاب «آرمانها و ایدولوژیها» نوشته «ترنسبال، ریچارد دگر» را معرفی کرده است.
«حقیقت دموکراسی» عنوان کتاب دیگری است که «ژانلوک نانسی» نگارش آن را به عهده داشته و سید مهدی تسلطی در این مطلب به اهمیت نظرات این متفکر در کتابش پرداخته است. حمیده جلیلپور افشار نیز در مطلبی دیگر فصول 14 گانه کتاب «توسعه از دیدگاه اسلامی» نوشته دکتر مرتضی عزتی را نقد میکند.
همچنین دکتر حسین مستقیمی در مطلبی با عنوان «صورتبندی پارادایمی از روشهای تحقیق»، کتاب «مبانی پارادایمی روشهای تحقیق کمی و کیفی در علوم انسانی» را بررسی کرده است.
سه مقاله با عناوین «اشتیاق شغلی دریچهای به سوی نشاط اجتماعی» به قلم حمیده میرزادارانی، «بررسی مفهوم از خودبیگانگی از منظر جامعهشناسی و روانشناسی» اثر مشترک طاهره رکنیپور و دکتر علی سیادت و «دسترسی به اطلاعات مرتبط با سلامت از دیدگاه پزشکان تهرانی» نوشته دکتر امیرمسعود امیرمظاهری و لویا ایزدی در کتاب ماه علوم اجتماعی بررسی شده است.
در بخش تازهها و همایشهای علمی نیز مطالب متنوعی درباره گزارش بیست و سومین دوره جایزه کتاب فصل، کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی، همایش قومیت و فرهنگ ایرانی، اسلامی، دومین همایش برنامهریزی و توسعه پایدار روستایی در سواحل جنوبی دریای خزر، انتشار کتاب خانواده، سواد رسانهای و رسانههای دیجیتال گردآوری شدهاند.
کتاب ماه علوم اجتماعی هر ماه به صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب و سردبیری دکتر محمدرضا رسولی به بهای دو هزار تومان منتشر میشود.
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸
نظر شما