یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸
گسترش ادبیات مقاومت با همایش‌های تخصصی

عباس خلجی از اعضای کار گروه «جنگ نرم» دومین جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) معتقد است: برگزاری جشنواره‌های تخصصی و همایش‌های بین‌المللی تأثیر به‌سزایی در گسترش و ترویج ادبیات مقاومت دارد و اگر با گستردگی همراه باشد موثرتر خواهد بود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی دومین جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت، عباس خلجی از اعضای کار گروه «جنگ نرم» این جشنواره درباره ادبیات مقاومت گفت: این ادبیات در جهان دچار تحولی گسترده شده است و امروز شاهد بیداری ادبیات مقاومت اسلامی هستیم. این جشنواره به صورت نسبی توانسته است در پویایی این ادبیات موفق باشد، اما می‌توان برای ایجاد رقابت در میان نویسندگان هدایای با ارزش‌تری را برای آثار برگزیده جشنواره در نظر گرفت.

وی افزود: ادبیات مقاومت در پی تبیین ابعاد مختلف مقاومت در جهان بنا شده است و این نوع ادبی از مقاطع حساس ادبیات محسوب می‌شود. از  ویژگی‌های بارز این ادبیات مبارزه با زورگویی، ظلم و استبداد است.

عباس خلجی گفت: همواره برگزاری جشنواره‌های تخصصی و همایش‌های بین‌المللی تأثیر به‌سزایی در گسترش و ترویج ادبیات مقاومت در ایران و جهان اسلام دارد و اگر با گستردگی بیشتر همراه باشد موثرتر خواهد بود. 

وی افزود: برخی کتاب‌ها در زمینه ادبیات مقاومت دارای معیارهای قابل توجه‌اند، اما برخی دیگر از نظر کیفی بیشتر کپی برداری از عناوین و موضوع‌های خاص است. به نظر من باید یک گفتمان عمومی بین نویسندگان و ناشران انجام شود تا امکان تولید آثار قوی فراهم شود.

خلجی درباره نقش ترجمه در حوزه ادبیات مقاومت گفت: بیشتر کتاب‌ها در این زمینه آثاری هستند که مترجمان و ناشران بر اساس علایق شخصی خود آن‌ها را انتخاب کرده‌اند، ترجمه آثار مقاومت و پایداری باید با وسعت نظر بیشتری انجام شود تا همگان با ادبیات مقاومت در سطح جهان آشنا شده و درباره این موضوع به تحقیق روی بیاورند. 

آیین اختتامیه دومین جشنواره بین‌المللی کتاب مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) همانند دوره گذشته در تهران برگزار می‌شود و مهلت ارسال آثار تا پایان خرداد ماه 1392 است. برگزیدگان این جشنواره مهر ماه امسال معرفی می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها