چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶
راهکاری برای توسعه سازمان‌ها در کتاب «مدیریت دانش، فرایندها، رویکردها»

کتاب «مدیریت دانش، فرایندها، رویکردها» به قلم علی ربیعی منتشر شد. نویسنده در این اثر ضمن تبیین مدیریت دانش و نقش کلیدی آن در توسعه سازمان‌ها بر مغفول ماندن آن در ایران تاکید می‌کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پدیده‌هایی مانند مدیریت دانش به رغم فهم اهمیت آن‌ها، به برنامه‌هایی تبلیغاتی تبدیل شده و اساسا برنامه‌ای برای پیاده‌سازی و به کارگیری آن‌ها ارایه نمی‌شود. همان‌گونه که مطالعات نشان می‌دهند اقدامات سخت‌افزاری مانند خرید تکنولوژی و صرف بودجه، منجر به نهادینه شدن و شکل‌گیری سازمان‌ها و جوامع دانش‌محور نخواهد شد.

کشورهایی که در این مسیر گام برداشته‌اند دست‌یابی به مدیریت دانش را چشم‌اندازی برای خود تعریف کرده‌اند و ارکان اصلی نظام‌ها و مدیران ارشد سازمان‌ها به عنوان باوری نهادینه شده به این فرایند می‌نگرند و سعی در اشاعه آن در میان افراد جامعه دارند.

 کتاب « مدیریت دانش، فرایندها، رویکردها» تلاش می‌کند در میان سایر تالیفات حوزه مدیریت دانش، گامی در راستای اشاعه تفکر دانشی، شناساندن فرآیندها و راهنمایی برای پیاده‌سازی و به کارگیری آن ارایه کند.

نگهداری و دسته‌بندی دانش سازمان به ویژه در دنیای امروزی بسیاری حیاتی است زیرا اکثر نیروی کار خدمات‌محور از دانش‌کاران تشکیل شده‌اند. سازمان‌ها برای رقابت موفقیت‌آمیز در اقتصاد امروز مجبور هستند با دانش، همچنین سایر سرمایه‌های راهبردی و غیرقابل جایگزین به گونه‌ای برخورد کنند که به شایستگی‌های محوری‌شان کمک کند.

مدیریت دانش مفهومی میان‌رشته‌ای است و تاکید آن بر دانش آن را از سایر رویکردهای مدیریتی متمایز می‌کند. بدون این تاکید مدیریت دانش صرفا یک مفهوم بازیافته و تکراری موضوع مدیریت می‌شود و بدون توضیح روشن دانش بحث مدیریت دانش از هدف خود دور می‌ماند.

همچنین امروزه در ادبیات مدیریت و اقتصاد به وفور شاهد تاکید بر نقش دانش به عنوان یک منبع حیاتی برای حفظ رقابت‌پذیری و سودآوری هستیم. دانش یکی از موضوعات مهم سازمان‌های تجاری است، به طوری‌که محققان و مجریان با دیدگاه‌های مختلفی به مدیریت دانش رسیده‌اند. این تمرکز فزاینده بر دانش، فرصت‌های سودآوری بسیاری برای شرکت فراهم می‌کند.

در واقع می‌توان گفت مدیریت دانش در سال‌های اخیر به عنوان یک ابزار رقابتی برای کسب موفقیت در اقتصاد دانش‌محور مطرح شده است، به گونه‌ای که بسیاری از سازمان‌ها اقدام به پیاده‌سازی و استفاده از مدیریت دانش کرده‌اند.

نویسنده این اثر کتابش را در دو بخش نظری و عملی و 10 فصل سامان داده است. دانش و مفاهیم آن، مدیریت دانش، استراتژی‌های، مدل‌ها، زیرساخت‌ها و پیاده‌سازی مدیریت دانش برخی از فصول این کتابند. نویسنده در بخش دوم، نقشه راه دانش و دستنامه تدوین و برنامه‌ریزی استراتژیک مدیریت دانش را تبیین کرده و مراحل استقرار و اجرای آن را شرح داده است.

چاپ نخست کتاب «مدیریت دانش، فرایندها، رویکردها» به قلم علی ربیعی و مهناز معالی با شمارگان 1000 نسخه، 430 صفحه و به بهای 14 هزار تومان توسط انتشارات «تیسا» منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها