موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللیالهدی کتاب «فرهنگ سنتی چین» اثر 13 نفر از استادان برجسته چینی را با ترجمه علیمحمد سابقی منتشر کرد.-
شاید سابقه قوی تاریخی این دو کشور، باعث علاقه مردم ایران به آشنایی با سنتهای کهن کشور چین شده باشد. استقبال مردم ایران از سریالهای کشور چین، شاهد این مدعاست. در این میان، آثار مکتوب در شناخت زیر و بم سنتهای جذاب و در عین حال، رازآلود و مبهم چین، تاثیر خاصی خواهد داشت.
مرکز مطالعات فرهنگی ـ بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با انتشار کتاب «فرهنگ سنتی چین» ترجمه علیمحمد سابقی، به تسهیل این روند کمک کرده است.
علیمحمد سابقی در بخش یادداشت مترجم این اثر، با تاکید بر تنوع تاریخی کشور چین و دشواری قضاوت درباره سنتهای مردم چین نوشته است: «درک چین معاصر، بدون کمک گرفتن از تاریخ و فرهنگ دیرینه آن امکانپذیر نیست. برای رسیدن به این شناخت لازم است با عناصر بسترساز و روند شکلگیری جهانبینی و اندیشه چینی... و تاثیر متداوم سلسلههای متعدد حاکم بر این کشور در تحولات اجتماعی آن آشنا شد.»
13 نفر از استادان برجسته چینی، زیرنظر پرفسور جانگ چی جی، استاد فلسفه و رییس مرکز مطالعات فرهنگی دانشگاه چینهوا، این کتاب را تدوین کردهاند. این اثر میکوشد گوشههایی از دستاوردهای نیاکان چینی در زمینههایی مانند کشاورزی، هنرهای حجمی و خلق نمادهای خاص کشور چین را در فصل نخست کتاب «فرهنگ سنتی چین» معرفی کند.
فلسفه چینی و شناخت جهان و انسان، تاکید چینیها بر حفظ اخلاقیات و ادبیات باستانی چین، ادیان برجسته چین نظیر بودیسم و تائوئیسم نیز در فصلهای دوم تا چهارم کتاب «فرهنگ سنتی چین» تببین شدهاند.
همچنین مروری بر آثار تاریخی چین، طب سنتی این کشور کهن و آثار هنری، آموزش و فرهنگ سنتی چین و معماری قدیمی و چالشهای پیشروی فرهنگ سنتی چین، از منظر صاحبنظران آسیای شرقی، بخشهای پایانی این کتاب را شکل دادهاند.
کتاب «فرهنگ سنتی چین» با شمارگان هزار نسخه در 439 صفحه به بهای 170 هزار ریال، با همکاری مرکز مطالعات فرهنگی ـ بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و توسط موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی به چاپ رسیده است.
نظر شما