سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۳
شاطریان: بن‌های کتاب نجات‌دهنده نمایشگاه بود

عماد شاطریان، مدیر مسوول نشر «بیدگل» میزان فروش کتاب در بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران را راضی کننده ندانست. به باور شاطریان بن‌های خرید کتاب نجات‌دهنده نمایشگاه کتاب امسال بودند.-

 شاطریان درباره کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب  امسال به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: من و همکارانم در دیگر نشرها از نمایشگاه امسال راضی نبودیم، چرا که میزان فروش کتاب‌ها در حدود نصف نمایشگاه سال گذشته بود و این در صورتی است که قیمت و بهای هرکدام از مراحل آماده‌سازی کتاب امسال دو برابر سال گذشته شده است. 

وی افزود: انتشارات بیدگل در حوزه هنر و فلسفه فعالیت می‌کند و گزیده کار است. تمام تلاش ما تاکنون این بوده که کتاب‌های شاخص و مورد احتیاج دانشجویان رشته‌های مختلف هنری را منتشر کنیم. بنابراین مشتریان و مخاطبان ما از قبل پی‌گیر کتاب‌های نشر بیدگل بوده و در نمایشگاه امسال نیز با برنامه از ما خرید می‌کردند. 

شاطریان در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که «چه دلایلی باعث ریزش مخاطب در نمایشگاه کتاب 26 شد؟» گفت: مهم‌ترین دلیل عدم استقبال مناسب مخاطبان گرانی و تورم بود. تورم باعث شد بهای کتاب نسبت به سال گذشته تقریبا دو یا سه برابر شود. به عنوان مثال بهای نمایشنامه «در انتظار گودو» در سال گذشته چهار هزار و 300 تومان بود، اما قیمت امسال آن به 6 هزار تومان رسید.

شاطریان در ادامه به بن‌های خرید کتاب اشاره کرد و آن را نجات دهنده نمایشگاه کتاب امسال دانست و گفت: گویا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دانشجویان تسهیلاتی در نظر گرفت که بر اساس آن این طیف از جامعه می‌توانستند با پرداخت 25 هزار تومان یک کارت 50 هزار تومان کتاب داشته باشند. 25 هزار تومان فقط پول یک یا دو کتاب است. به نظر من اگر همین مبلغ اندک تسهیلات خرید کتاب برای دانشجویان نبود، بسیاری از ناشران و البته نشر ما همین مقدار فروش را هم نداشتند. 

وی همچنین به لزوم ارایه تسهیلات بیشتر برای خرید کتاب توسط دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجویان مهم‌ترین قشر مخاطبان کتاب در جامعه هستند و نیاز حیاتی به کتاب دارند، بنابراین باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای مربوط تسهیلات بیشتری برای خرید کتاب برای دانشجویان در نظر بگیرند. 

شاطریان در پایان به کتاب‌های پرفروش نشر بیدگل در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد: پرفروش‌ترین و بالطبع پرمخاطب‌ترین کتاب ما در نمایشگاه امسال نمایشنامه «در انتظار گودو» ساموئل بکت، با ترجمه علی اکبر علیزاد بود. همچنین کتاب «تک‌گویی‌های مدرن برای مردان» گردآوری و ویرایش کریس سالت و ترجمه محسن کاس نژاد، نیز یکی دیگر از کتاب‌های پرمخاطب ما بود. کتاب «ژانرهای سینمایی؛ از شمایل‌شناسی تا ایدئولوژی» نوشته بری کیت گرانت با ترجمه شیوا مقانلو با وجود آن‌که در دو روز پایانی به نمایشگاه رسید، مورد استقبال قرار گرفت.

بیست‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 11 اردیبهشت ماه آغاز شد و شنبه، 21 اردیبهشت به پایان رسید. 

«تاریخ طبیعی زوال» نوشته بارانه عمادیان، «کافکا: به سوی ادبیات اقلیت» اثر مشترک ژیل دلوز و فیلیکس گتاری با ترجمه حسین نمکین، «تک گویی‌های مدرن برای مردان» اثر کریس سالت با ترجمه محسن کاس‌نژاد، «ژانرهای سینمایی» اثر بری کیت با ترجمه شیوا مقانلو، «پنجاه کارگردان کلیدی تئاتر» اثر مشترک شومیت میتر و ماریا شفتسووا با ترجمه محمد سپاهی و معصومه زمانی و «تئاتر پارسی، نمایش ایرانی» نوشته آدولف تالاسو با ترجمه فائزه عبدی، نام برخی از کتاب‌های تازه نشر بیدگل که در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارایه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط