مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از تهیه و تولید یک میلیون نسخه «قرآن حکیم» ویژه دانشآموزان و دانشجویان سراسر کشور از سوی 37 ناشر خبر داد.-
وی گفت: آثار این مرکز اختصاص به کتابت قرآن کریم به رسم الخطهای مختلف دارد که این آثار پس از تهیه و کتابت توسط ناشران مختلف منتشر میشوند. تأکید ما این است که مصاحف ملتزم به رسم المصحف و قابل استفاده برای همه مسلمانان باشند. تعدادی از محققان مرکز ما ترجمهای فارسی، روان و دقیق از قرآن کریم هم تهیه کردهاند که اکنون در مرحله بازنگری نهایی است و تا نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به پایان خواهد رسید. ما روزهای فرد هر هفته کلاسهای آموزشی را برپا می کنیم.
بابايي با اشاره به اینکه دارالکتابه در سال 91 به طور رسمی کار خود را شروع کرد، افزود: خرداد ماه سال گذشته همایشی بینالمللی را با حضور استادان و صاحبنظران علوم قرآنی برپا کردیم که در نهایت، 27 نفر از استادان از 11 کشور جهان بیانهای را صادر کردیم که رسم المصحف ایران که متناسب با گویش فارسی تهیه شده است مورد تأیید ایشان قرار گرفت. همچنین سال گذشته جشنواره کتابت سوره مبارکه یاسین را با بیش از 100 خوشنویس و جشنواره کتابت و مرقع نویسی را با 105 کاتب برگزار کردیم که آثارشان را ارايه کردند.
وي ادامه داد: همچنین از کتاب های صحیفه سجادیه، نهج البلاغه، مفاتیح الجنان و قرآن با شیوه اعراب گذاری مصری در نمایشگاه رونمایی خواهد شد. کتاب مفاتیح الجنان و صحیفه سجادیه و نهج البلاغه با ویژگی های علايم سجاوندی فارسی، درشت خط، نگارش کلمات با املای امروز عربی و ترجمه روان فارسی تدوین شده است.
بابايي با اشاره به اینکه قرآن متناسب با نیازهای کشورهای دنیا تهیه میشود، گفت: از سوي مركز طبع و نشر قرآن كريم، قرآنهايي به خط عربی و اعراب گذاری مصری برای مسلمانان حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی تهيه و توزيع شده که با استقبال خوبی مواجه شده است. یک دسته از مسلمانان هم به شیوه کتابت هندی که بیشترین گروه مسلمانان را در بر می گیرد هستند که قرآن هندی هم در دست چاپ و انتشار است. دسته دیگر قرآن به شیوه ایرانی که مسلمانان افغانستان و تاجیکستان و فارسی زبان ها از این شیوه بهره مند می شوند. تشکیل کارگروهی برای تهیه این قرآنها در مرکز ما یکی دیگر از کارها ما بود.
مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر قرآن کریم گفت: ما در کنار کتابت قرآن به محتوا و مفاهیم قرآن هم پرداخته ایم از جمله به قرآن حکیمی که چند سال پیش توسط مرکز طبع و نشر قرآن کریم تهیه شد و تاکنون بیش از یک میلیون نسخه از آن توزیع شده و مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. این نسخه شریف به گونهای است که در آن از هر صفحه قرآن چند موضوع انتخاب و در صفحه مقابلش با استفاده از تفاسیر معتبر موجود شرح داده شده است.
وی ادامه داد: به علت استقبال وسیعی که از قرآن حکیم صورت گرفت، تصمیم گرفتیم این قرآن برای دو گروه دانش آموزان و دانشجویان هم تهیه کنیم. با این هدف، از چندین هزار دانشآموز موضوعات مورد نیاز آنها پرسیده شد و سپس آن موضوعات را از قرآن استخراج کردیم.
بابایی اظهار کرد: محققان بعد از تحقیقاتی که در راستای شناسایی نیازهای دانشآموزان و دانشجویان انجام شده بود کار تألیف را شروع کردند. تألیف این کار پژوهشی برای دانش آموزان به پایان رسیده و ویرایش علمی و ادبی آن نیز تمام شده و برای حروفچینی آماده است. و این موضوعات با موضوعات دانش آموزی تفاوت دارد زیرا مخاطب ما یکی نیست، تقریبا 70موضوع آن باقی مانده است که امیدواریم بهزودی به اتمام برسد و برای نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم آماده رونمایی شود.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 21 اردیهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.
نظر شما