یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۸
انتشار «فیض پژوهی» به همت خانه کتاب

مجموعه مقالاتی در بررسی زندگی و آثار فیض کاشانی با عنوان «فیض پژوهی» از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،این کتاب که به کوشش شهناز شایان‌فر گردآوری شده، شامل هشت بخش با عنوان‌های «شرح حال و گزارش آثار»، «تفسیر»، «حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه و کلام»، «عرفان»، «اخلاق و سیاست» و «شعر» است. 

شهناز شایان فر در قسمتی از مقاله خود با نام «مبانی، قواعد و روش‌های تفسیری فیض کاشانی» نوشته است: «صافی و أصفی دو اثر جامع و برجسته تفسیری فیض‌اند. تفسیر صافی یکی از معروف‌ترین تفاسیر شیعی است که به زبان عربی بوده و فیض کاشانی در آن به تفسیر آیات قرآن و ذکر روایات تفسیری پرداخته است. تفسیر مذکور دارای مقدمه‌ای ارزشمند است که مؤلف در آن دیدگاه‌های خودش را بیان کرده است و تحلیل و بررسی آن می‌تواند رهیافت، مبانی، و روش های تفسیری محقق فیض را آشکار سازد.»

محمد کمپانی‌زارع نیز در بخشی از چکیده مقاله خود با عنوان «از مکتب کاشان تا مسکن جانان» در این کتاب آورده است: «محمدبن مرتضی مشهور به ملا محسن فیض‌کاشانی از برجسته‌ترین دانشمندان علوم اسلامی در قرن یازدهم هجری قمری است. وی در عمری که بیش از هشت دهه به طول انجامید، در دانش‌های گوناگون از جمله حکمت، عرفان، تفسیر، کلام، اصول و فقه به تعلیم و تعلم پرداخت. وی نزد بزرگان بسیاری از جمله شیخ بهایی، میرداماد، ملاصدرا، سید ماجد بحرانی شاگردی نمود و پس از آن در شهرهای کاشان و اصفهان به تدریس پرداخت.» 

در کتاب «فیض پژوهی» از سیدحسین موسویان، حسین صفره، علی صدرایی خویی، اکبر ثبوت، طاهره غلامی شیری، محمد شریفی، سید محسن موسوی، مجید معارف، علی اکبر شایسته نژاد، حسین صفره، محسن نورائی، مرتضی رحیمی و حسن جمشیدی و سمانه تاخی مقاله‌هایی درج شده است. 

در بخش فلسفه و کلام این کتاب نیز مقاله‌هایی به قلم علی اوجبی، محسن بیدارفر، سعید رحیمیان، سعید رضا رهاوی عزآبادی، مریم کیانی فرید، حسن مرادی، محمد غفوری‌نژاد، اکبر فایدئی، حسین محمدخانی، علیرضا فارسی نژاد و محمود زراعت پیشه، گنجانده شده است. همچنین در بخش عرفان سه مقاله از احمد و محمد بهشتی و عبدالله صلواتی به چاپ رسیده است.
 
قاسم سالاری در بخشی از چکیده مقاله خود کتاب این گونه آورده است:
«فیض علاوه بر تسلط بر علوم دینی، به ادبیات و شعر نیز آشنایی قابل توجهی داشت. او به ویژه شعر حکمی، عرفانی پیش از خود را به خوبی می‌شناخته و گزیده‌هایی که وی از سخنان ایشان فراهم آورده، گواهی آشکار بر این مدعاست. وی در دیوانی که ابیات آن نزدیک به بیست هزار بیت است، تمام قوالب معهود شعر فارسی را آزموده و در آن لفظا و معنا از بزرگانی چون مولانا جلال‌الدین، سعدی و حافظ در سخنوری بهره برده است. در شعر وی مضامین توحیدی و ولایی عمیقی دیده می‌شود و معنا بر لفظ غالب است و شاعر به هیچ روی به دنبال صنعت‌پردازی و لفاظی نیست.» 

در بخش «اخلاق و سیاست» این کتاب هم مطالبی به قلم عین‌الله خادمی، اعظم وفایی، فرشته ابوالحسنی نیارکی و هاشم قربانی، محمدحسین جمشیدی، حسن جمشیدی و جواد شریفی منتشر شده است. 

کتاب «فیض پژوهی» در 927 صفحه با شمارگان هزار نسخه از سوی موسسه خانه کتاب به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها