نشست خبری «سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس» امروز (3 اردیبهشت) برگزار شد. همایون امیرزاده، دبیر سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس در این مراسم گفت: خلق آثار فاخر با گرایشهای مختلف فرهنگی، هنری، پژوهشی و اقتصادی با موضوع صیانت از منطقه خلیج فارس از اهداف این جشنواره به شمار میآید.-
امیرزاده در این مراسم با اشاره به تاریخچه برپایی جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس گفت: برپایی این جشنواره حدود سه سال پیش پس از حضور هیات دولت در هرمزگان به عنوان مصوبه فرهنگی به تصویب هیات دولت رسید. در این مدت برنامههای متعددی در قالب این جشنواره در سطح استان هرمزگان برگزار شد اما لازم بود با هدف انسجامبخشی در برنامهها و وحدترویه در فعالیتها و مراسمهای مرتبط، جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس برگزار شود.
وی افزود: صیانت از نام خلیج فارس، قدردانی از مرزداران و مبارزان این مرز و بوم، تجلیل از پدیدآورندگان آثار ارزشمند فرهنگی و هنری با موضوع خلیج فارس، قدردانی از شهدای مظلوم خلیج فارس از دیگر اهداف برپایی سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس به شمار میآید.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: این دوره از جشنواره خلیج فارس با حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار هرمزگان بهیقین متفاوتتر از دورههای قبلی برگزار خواهد شد. افزایش گستره جغرافیایی این جشنواره و برپایی آن به صورت بینالملل از ویژگیهای بارز این دوره است.
امیرزاده از برگزاری مراسم اختتامیه جشنوارههای موضوعی در استانهای سراسر کشور خبر داد و گفت: از حدود 60 سال پیش اقدامات وسیعی با هدف تغییر نام خلیج فارس صورت گرفته است که البته به سرانجام نرسیدهاند اما در طول دو دهه اخیر شاهد تعارضات متعددی از سوی بیگانگان به هویت و نام خلیج فارس با شعار «تفرقه بینداز و حکومت کن» هستیم. جشنواره فرهنگی – هنری خلیج فارس تصمیم دارد چهرههای متعفن این استعمارگران را به تصویر بکشد و مردم را با چهرههای فاخر فرهنگی منطقه خلیج فارس آشنا کند.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس در پایان از برگزاری مراسم رونمایی از کتابهای مرتبط با خلیج فارس در آیین اختتامیه این جشنواره خبر داد و گفت: رمان «بایندر»، «کتاب عکس خلیج فارس»، «ترجمه انگلیسی دریای فارس»، «خلیج فارس، هویت و تاریخ به روایت اسناد»، «پژوهشهای خلیج فارس» و «روابط ایران و عمان در دوره ناصری» عناوین این آثار را تشکیل میدهند.
ابراهیم عزیزی، استاندار هرمزگان سخنران بعدی این نشست بود. وی خلیج فارس را به عنوان یک منطقه استراتژیک جهان از نظر تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، سیاسی، نظامی، راهبردی، زیست محیطی برشمرد و گفت: بدون تردید خلیج فارس در منطقه خاورمیانه ممتازترین جایگاه راهبردی سیاسی را داراست.
استاندار هرمزگان عنوان کرد: خلیج فارس به لحاظ اقتصادی از یک ظرفیت بینظیری برخوردار است. وجود معادن سرشار نفت و گاز و حجم بالای تولید انرژی در این منطقه موجب شده است این منطقه لقب پایتخت معادن انرژی را به خود اختصاص دهد.
عزیزی بیان کرد: این پهنه جغرافیایی ایران اسلامی از ظرفیتهای گوناگون و بینظیری برخوردار است به همین دلیل صیانت از این میراث با عظمت در تقویم ایران اسلامی و در دهم اردیبهشت که مصادف است با تاریخ اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز، به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شود.
وی با بیان اینکه خلیج فارس مهد آیینهای ایران اسلامی است، ادامه داد: منطقه خلیج فارس به دلیل موقعیت ویژهای که دارد زمینه توسعه فرهنگها را فراهم کرده است. رشد فرهنگ ملتها در سایه موقعیت جغرافیایی منطقه خلیج فارس صورت گرفته است. خلیج فارس منشا تحولات فرهنگی نیز به شمار میآید. بنابراین باید ویژگیهای فرهنگی این منطقه را همردیف با ویژگیهای اقتصادی و نظامی آن قرار دهیم.
استاندار هرمزگان توضیح داد: اجرای برنامههای سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی – هنری خلیج فارس از چهارشنبه (4 اردیبهشت) همزمان با نهمین دوره همایش ملی خلیج فارس با محوریت جزیره قشم آغاز میشود.
عزیزی در پایان با بیان اینکه میکوشیم تمام برنامههای خلیج فارس با رویکرد مردم محوری برگزار شوند، ادامه داد: افتتاح نمایشگاه تمبر خلیج فارس، برپایی همایش ملی پژوهشهای محیط زیست خلیج فارس، برپای همایش حافظان قرآن و مدافعان خلیج فارس، برگزاری همایش خلیج فارس در دانشگاه پیام نور، برپایی همایش خلیج فارس با حضور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی، افتتاح دفتر خبرگزاری ایسنای خلیج فارس، بازدید نخبگان از جزایر خلیج فارس و برپایی جشنواره فرهنگی بالن خلیج فارس از برنامههاییاند که در این جشنواره شاهد اجرای آنها خواهیم بود.
نظر شما