سه‌شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۱
گسترش نشر الکترونیک منوط به تلاش همه‌جانبه است

مهدی علیپور حافظی، استادیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران گفت: گسترش استفاده از منابع دیجیتال و حرکت به سمت استفاده از نشر الکترونیک باید همزمان در سه بخش کتابخانه‌ای، انتشارات و تربیت کاربر الکترونیکی دنبال شود تا فرایندی تاثیر‌گذار شود.-

حافظی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره روند دیجیتال‌سازی منابع و کتابخانه‌های دیجیتال در ایران عنوان کرد: کتابخانه‌های دیجیتال در ایران واقعی نیستند زیرا دارای کاربردی دو وجهی‌اند. این کتابخانه‌ها را باید با ارایه محتوای مناسب، سازماندهی و مجموعه‌سازی مناسب منابع، کاربر و کتابخانه‌ها را به سمت دیجیتال‌سازی هدایت کنند. 

این دکترای کتابداری و اطلاع‌رسانی درباره میزان استقبال از نشر الکترونیک در وضعیت گرانی کاغذ و میزان استقبال مردم از این منابع به دلیل عادت داشتن به مطالعه کتاب‌های کاغذی اظهار کرد: کتاب‌های الکترونیکی رقیب آثار کاغذی نیست. مهم‌ترین اشتباه کتابخانه‌ها اسکن کردن منابع خود و ارایه فولتکس( تمام متن) آثار بدون رعایت حق مولف و ناشر بدون داشتن نیروی انسانی متخصص است.

استادیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران افزود: اسکن منابع کتابخانه و ارایه فولتکس آن بدون در نظر گرفتن منافع مالی ناشر و نویسنده در بخش نشر الکترونیک بسیار اشتباه است زیرا نشر الکترونیک با معرفی آثار نویسندگان و ارایه مبلغی در ازای دریافت فایل الکترونیکی کتاب، باعث رشد نشر دیجیتالی در کنار نشر کاغذی می‌شود. 

 این مدرس کتابداری اظهار کرد: نشر الکترونیک باید مانند کتابخانه‌ها با تربیت کاربر الکترونیک، کتابخانه را به سمت دیجیتال‌‌ هدایت کند و از کاربری چند وجهی و دوسویه که همزمان فرآیند سنتی و مدرن را دنبال می‌کند، پرهیز کند.

مولف کتاب «کتابخانه دیجیتال، مبادله اطلاعات» درباره حضور متولی ویژه برای دیجیتال‌سازی منابع کتابخانه‌ای در ایران گفت: بهتر است کتابخانه‌ها بر اساس ضوابط، شرایط و گزینش کتاب‌های موجود خود به صورت کارشناسی به سمت دیجیتال‌سازی منابع حرکت کنند و شرط حضور نیروی انسانی متخصص در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط