پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
سه‌شنبه‌ها

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

اناشید صوفیه 

در این جلسه ابتدا بر روی نام تواشیح صحبت شد و اینکه آیا می‌توان این نام را در ایران تغییر داد یا خیر؟ برخی از حضّار کلمه سرود ملی و برخی کلمه تأویب (از اَوَّبَ) که در قرآن کریم آمده و آن همنوایی کوهها و پرندگان با داوود نبی(ع) بوده است را پیشنهاد کردند که البته این اسمها مورد استقبال جمع قرار نگرفت.
آنگاه در مورد اناشید صوفیه و اغنیه دینی بحث به میان آمد و از آنجا که در هر دو، استعمال آلات موسیقی وجود دارد (در انشوده صوفیه گاهی و در اغنیه دینی همیشه) نسبت به فرق آنها مناقشه صورت گرفت.
نتیجه بحث چنین شد که: در اناشید صوفیه، مضامین عرفانی و اذکاری که صبغه درویشی دارند با سبکی مخصوص و حالی که معمولاً در حلقه درویشان دیده می‌شود، خوانده می‌گردد، این اشعار و مضامین معمولاً گرم و پرشور بوده با آهنگهایی عرضه می‌شوند که فراز و نشیب جذاب داشته از ضرب‌آهنگهای فوق‌العاده برخوردارند و لذا خواننده و مستمع را به وجد می‌آورند و این وجد و شور هر لحظه بیشتر می‌شود.

صفحه 45/ سه‌شنبه‌ها/ دکتر امیرمحمود کاشفی/ انتشارات مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران/ چاپ اول/ سال 1391/ 136 صفحه/ 4000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها