دو مجموعه شعر هیوا مسیح با عنوانهای «هوای کوچه» و «بنی آدم: 30 ماده جدید برای اعلامیه جهانی حقوق بشر» آماده انتشار شدند. مسیح گفت که شعرهای کتاب بنی آدم در نقد بیانیه حقوق بشر سروده شدهاند.-
وی ادامه داد: موضوع این شعرها بهطورکامل درباره حقوق بشر و البته با نگاهی انتقادی به این بیانیه و نه در ستایش آن است. همچنین این شعرها با طرحها ارشیر رستمی همراه شدهاند.
این شاعر درباره دلیل نگاه انتقادیاش به بیانیه حقوق بشر در این سرودهها افزود: دنیای امروز ما تغییر کرده و برهمین اساس این بیانیهها نیز باید تغییر کنند؛ چراکه در بسیاری از موارد پاسخگو نیستند. اغلب شهرشمول یا کشورشمول و محصول مدرنیته هستند و نه انسان شمول.
وی در ادامه به دفتر شعر «هوای کوچه» اشاره و تشریح کرد: این مجموعه در سه دفتر و حجمی در حدود 300 صفحه با شیوهای کاملا جدید در شعر ایران و البته با تاکید بر زبان توده مردم یا ادبیات فولکلور شکل گرفته است.
مسیح اظهار کرد: «بابا نوروز»، «آدم برفی» و «خیاط پیر» عنوان سه دفتر این مجموعه هستند. همچنین در آغاز این مجموعه مقدمه نسبتا مفصلی درباره نظریه شعر کوچه و ریشهها و تاریخچه آن آمده است.
به گفته مسیح هر دو این کتابهای از سوی نشر دوستان مراحل اداری را برای دریافت مجوز نشر طی میکنند.
هیوا مسیح متولد سال 1344 است و علاوه بر عرصه شعر در زمینههای روزنامهنگاری، سینما، عکاسی، تئاتر، مجسمهسازی و نقاشی نیز فعالیت دارد.
«سه خشتی: ترانههای کوچک کرمانج»، «تبعید به شما»، «کتاب هیچ»، «شبانی که دستهای خدا را میشست»،«همسایه! چیزهایی امشب به یادم میآید»، «کتاب علتهای عشق»، «ببخشید، هواپیماهای ما شهر شما را ویران کردند» (نامهها و اشعار بچههای دنیا به پیرترین پدربزرگ دنیا)، «ما عشق را از بهشت به زمین آوردهایم»، «من از دنیای بی کودک میترسم»، «من پسر تمام مادران زمینم»، «کتاب فقیر»، «کتاب آب» و «گزین گفتار شمس تبریزی» عنوان برخی از آثار وی هستند.
نظر شما