وی افزایش بهای کتابهای جدید به دلیل مشکلات مالی خریداران کتاب را از دیگر پیامدهای این موضوع دانست و عنوان کرد: این خریداران اغلب از قشرهای متوسط و کم درآمد جامعه هستند و با محدودیت مواجهند.
ارجمند افزود: نوسانات بهای ارزش ناگهانی نرخ دلار نیز ورود کتابهای زبان اصلی دانشگاهی از ناشران خارجی به کشور را با مشکلات زیادی روبهرو کرد، زیرا بهای کتابها به شدت افزایش یافت و بسیاری از خریداران با مشکل مواجه شدند.
وی همچنین برگزار نشدن نمایشگاه تخصصی کتابهای دانشگاهی پس از چهار سال را یکی دیگر از مشکلات نشر دانشگاهی در سالی که گذشت دانست و اظهار کرد: نمایشگاه تخصصی کتابهای دانشگاهی در چهار سال متوالی از سالهای 1387 تا 1390 با حمایت مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن ناشران کتابهای دانشگاهی برگزار شد اما در سال 91 به دلیل کمبود منابع مالی وزارتخانه این نمایشگاه برگزار نشد و لطمات بسیاری به نشر دانشگاهی وارد شد.
به گفته رییس انجمن ناشران دانشگاهی، البته در این میان با وجود کاستیها برخی نقطههای امید هم وجود داشت؛ به عنوان مثال بسیاری از نسلهای جدید دانشگاهیان به زبان انگلیسی تسلط خوبی دارند که مرهون تلاش و اصرار خانوادهها بر فراگیری زبان در سه دهه اخیر است.
وی ادامه داد: آنان سرمایههای انسانی ارزشمندی برای مترجمان فعلی و آینده هستند که مسلما جریان رو به گسترش علمآموزی و دانشگستری در ایران نوین را حفظ کرده و ارتقا خواهند داد.
ارجمند با بیان اینکه در گذشته ناشران کشور محدود به تهران و معدودی از شهرهای بزرگ دیگر مثل مشهد یا اصفهان بودند، اظهار کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد گسترش فعالیت ناشران شهرستانی در بسیاری از شهرها هستیم که به موازات گسترش امکانات نشر و گسترش دانشگاهها در دورترین نقاط ایران نیز میتواند توسعه پیدا کند.
نظر شما