به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اسلین در این کتاب به بحث و بررسی درباره ماهیت اصلی نمایش و اصول و فنون اساسی آن میپردازد. به همین منظور او ابتدا تعاریفی از نمایش به مخاطبان ارایه میکند.
اسلین در ادامه با مقولهای با عنوان «نمایش؛ تجربهای جمعی: مراسم آیینی» نمایش را قالبی برای اندیشه، روندی برای شناخت و شیوهای برای برگردانیدن مفاهیم انتزاعی به شرایط ملموس انسانی، معرفی میکند.
«سبک و کاراکتر»، «ساختار نمایش»، «واژگان تحلیلی»، «تراژدی، کمدی،تراژدی ـ کمدی»، «تئاتر و رسانههای گروهی»، «واقعیت و پندار»، «نمایش و اجتماع» و «حقیقت نمایش» از مباحث عمده این کتاب هستند. اسلین همچنین در کنار مباحث به عنوان مثالی برای روشن شدن مبحث به نمایشنامههای برجسته تاریخ ادبیات نمایشی جهان اشاره کرده است.
یک واژهنامه انگلیسی ـ فارسی نیز در انتهای کتاب به چاپ رسیده است .
این کتاب یکی از منابع درسی برای دانشجویان دوره کارشناسی تئاتر است.
نشر آگاه برای نخستین بار کتاب «نمایش چیست» را در سال 1361 در دسترس مخاطبان قرار داد. چاپ دوم این کتاب در سال 1372 از سوی سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه کتابفروشیها شد.
انتشارات نمایش نیز در سال 1379 این کتاب را با شمارگان دو هزار نسخه منتشر کرد.
«نمایش چیست؟» نوشته مارتین اسلین، با ترجمه شیرین تعاونی (خالقی) در 160 صفحه و بهای 6 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات نیلوفر روانه کتابفروشیها شد.
مشهورترین کتاب مارتین اسلین «دنیای درام» با عنوان دوم «نشانهشناسی عناصر نمايشی در سينما، تلويزيون و تئاتر» است که در ایران با ترجمه محمد شهبا، از سوی انتشارات بنیاد سینمایی فارابی و نشر هرمس منتشر شد.
«تئاتر ابسورد»، «بررسی آثار پینتر»، «برتولت برشت» و «نماد و نمایش» از دیگر کتابهای ترجمه شده اسلین در ایران است.
دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹
نظر شما