جمعه ۹ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۹
بررسی روند انفصال بحرین از ایران به روایت علیرضا ذاکر اصفهانی

«روند انفصال بحرين از ايران» نوشته عليرضا ذاكراصفهانی به همت انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد. این کتاب مبتنی بر داده‌های تاریخ سیاسی به بررسی نقش استعماری بیگانگان در خلیج فارس و نحوه جدایی بحرین از ایران می‌پردازد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اين اثر پژوهشی با تاكيد بر تاريخ سياسی جزاير سه‌گانه ايرانی یعنی «ابوموسی، تنب بزرگ و تنب كوچك» و بحرين در عصر جديد و تاثير سياست‌های استعماری بر جغرافيای سياسی خليج‌فارس به سرنوشت اين جزاير پرداخته و در نهايت جداسازی بحرين از ايران در پايان دهه 40 شمسی و حاكميت ايران بر جزاير سه‌گانه را روایت کرده است. 

همچنان که مولف کتاب نیز در تحقیقات خود بیان کرده است، «در مطالعات تاریخی خلیج‌فارس همواره باید از استعمارگری و نقش کشورهای استعمارگر یاد کرد. به تعبیری نام خلیج‌فارس با امپریالیسم قدیم و جدید عجین شده است، اگرچه از این منطقه در طول تاریخ ساکنان بومی آن استفاده کرده‌اند، اما همواره مشاجرات و کشمکش‌های فراوانی بر خود دیده‌اند، از زمانی که مسافرت‌های اروپایی بیگانگان آغاز شد و در پرتو آرا و نظرات سیاسی و اقتصادی الهام گرفته از اومانیسم غرب، سوداگری و تجارت ‌پیشه انسان غربی ‌شده و از طرفی رشد فزاینده صنعت و فناوری نیاز به مواد خام و ذخایر طبیعی را ایجاد کرد و بر اثر محدود بودن منابع و توزیع ناهمگون در سطح زمین، توجه تمدن غرب برای استفاده بیشتر از آن جلب شد و در پی آن سیمای منطقه تغییر یافت.»

مخاطبان با مطالعه این کتاب در می‌یابند که چگونه اندیشه‌های اقتصادی، سیاسی، زیست‌شناسی و... پس از دوره رنسانس تفکر نخبگان سیاسی غرب را تحت تاثیر خود قرار داد و آنان را به سوی کسب منفعت بیشتر و دسترسی به امکانات موجود در سایر نقاط جهان سوق داد و اندیشه‌های اقتصادی «تامس رابرت مالتوس»، «آدام اسمیت» و «جان مینارد کینز» سوداگری و سرمایه‌اندوزی را رواج داد. همچنین نشان می‌دهد که آرای زیست‌شناختی افرادی چون «چارلز رابت داروین» در عرصه مبارزات سیاسی چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی تاثیر مستقیمی داشت.

مولف در پنج فصل با عناوین «آشنایی با خلیج فارس و موقعیت بحرین در طول تاریخ»، «دلایل نفوذ انگلستان در بحرین و روند آن»، «جو بین‌المللی در زمان استقلال بحرین»، «آشنایی با خلیج فارس و موقعیت بحرین در طول تاریخ»، «حل و فصل مساله جزایر سه‌گانه ایران» و «مبنای تاسیس فدراسیون متحد عربی» روند تحقیقات خود را پیش برده است.

عليرضا ذاكراصفهانی، مولف کتاب از محققان علوم سیاسی و استاندار کنونی اصفهان است.

نخستین چاپ کتاب «روند انفصال بحرين از ايران» را انتشارات علمی و فرهنگی با شمارگان دو هزار نسخه در 211 صفحه و بهای 9 هزار و 500 تومان روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها