به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پنجمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیات امنای جایزه پروین اعتصامی، علی اسماعیلی، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر هیات امنای جایزه پروین اعتصامی و جمعی از بزرگان عرصه ادبیات کشور، دوشنبه (21 اسفند) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری با معرفی برگزیدگان و شایستههای تقدیر به کار خود پایان داد.
سیدمحمد حسینی، رییس هیات امنای جایزه پروین اعتصامی درباره جایگاه و منزلت این شاعر در عرصه ادبیات کشور گفت: در مراسمی که برای گرامیداشت و تجلیل از پروین اعتصامی برپا میشود، اگر بگوییم پروین مشهورترین و بزرگترین شاعر زن ایرانی است، سخن به گزافه نگفتهایم. این شاعره بزرگ ایرانی، قدر، منزلت و جایگاه والایی دارد. امیدواریم با این اقداماتی که صورت میگیرد، شاهد رشد و بالندگی دهها، بلکه صدها پروین اعتصامی باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه سخنانش پروین را اینگونه معرفی کرد: پروین، رشدیافته یک خانواده اهل علم و دانش و ادب بود. وی تجلی عطوفت، مهربانی، صبر و بردباری، ایستادگی، پاکی، متانت و وقار است. تاکید پروین بر تعلیم و تربیت است. دغدغه او، این بود که جامعه باید بهتر از اینها باشد و وضعیت اجتماعی را که در کشور وجود داشت نقد میکرد.
حسینی افزود: هنر پروین این بود که در قالب گفتوگو و مناظره، بسیاری از حقایق را بیان میکرد. سخن را بر زبان اشیا و جانداران قرار میداد و چه گفتوگوهای لطیف و زیبایی که در قالب شعر او صورت میگرفت. شیوایی شعر و زیبایی کلمات پروین، در خدمت ارزشهای متعالی است و در نظر او، شعر برای شعر معنی و مفهومی نداشت و تلاش او این بود که پیامی را به جامعه منتقل کند.
رییس هیات امنای جایزه پروین اعتصامی، لحن پروین در اشعارش را لطیف و در عینحال واقعبینانه توصیف کرد و گفت: پروین گاهی مانند یک مادر مهربان با فرزندان خود صحبت میکند و در عینحال که به دنبال حقیقت است، شخصی واقعبین است و لذا گاهی تلخی را در کلام پروین احساس میکنیم اما معنای این تلخی، ناکامی نیست، بلکه دعوت به امید و تلاش است. اگر از حاکمان نقدی دارد، معنایش این نیست که مردم را به حال خود رها کند، بلکه برای مردم هم وظیفه تعیین میکند.
وی در پایان سخنانش بیان کرد: دفاع از محرومان جامعه در کلام پروین فراوان دیده میشود. با نظری بر نمونههای اشعار پروین در مییابیم که عناوین شعرهای پروین، هم بار اجتماعی و هم بار سیاسی دارند. جرات و جسارت پروین در گفتن حرف حق، باید در جامعه وجود داشته باشد.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۵
نظر شما