چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
اینجا اطلسی‌ها میزبان فکر و اندیشه می‌شوند

کتابخانه علامه حلی در مرکز شهرستان کرج، یکی از کتابخانه‌های پرمخاطب استان البرز به شمار می‌آید. مهاجرپذیری و همچنین جوان بودن و باسواد بودن جمعیت کرج موجب شده است افراد به کتابخانه‌ها از جمله کتابخانه علامه حلی گرایش زیادی داشته باشند، کتابخانه‌ای که دارای بخش‌های متنوع و پرباری است.-

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ کتابخانه علامه حلی در محله قدیمی «مصباح» شهر کرج واقع شده است و همجواری این کتابخانه با دانشگاه پیام نور و سایر مراکز علمی و آموزشی موجب اقبال مراجعان به کتابخانه شده است.

اطلسی میزبان علامه‌حلی
سیده مریم امیری طزنجی، رییس کتابخانه درباره این مجموعه توضیح می‌دهد: «این کتابخانه سال 1371 از سوی شهرداری منطقه دو کرج در زمینی به مساحت دو هزار و 200 مترمربع و 620 متر زیربنا در یک طبقه ساخته شد.»

همجواری این کتابخانه با پارک اطلسی در خیابان ذوب آهن موجب شده است تا برخی از خانواده‌ها که برای تفریح به پارک می‌آیند، سری هم به کتابخانه بزنند و از امکانات و مزایای آن استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های اصلی این کتابخانه، بهره‌مندی از فضای خوب و پاک پارک است که موجب شده محوطه زیبا و نورگیری خوبی داشته باشد. این کتابخانه در طول سال‌های مختلف بارها بازسازی شده است و به همین دلیل کتابخانه‌ای نسبتا نوساز به شمار می‌آید.

امیری با بیان این‌که مخزن این کتابخانه به شیوه قفسه باز اداره می‌شود، می‌گوید: «در این مخزن حدود 18 هزار عنوان کتاب در قالب 22 هزار و 500 نسخه کتاب قرار داده شده‌اند.»

بخش‌هایی متنوع 
بخش مرجع، دیداری و شنیداری، کودک و نوجوان و پژوهش از جمله بخش‌های مختلف این کتابخانه به شمار می‌آیند.

امیری درباره هر یک از این بخش‌ها توضیح می‌دهد: «در بخش مرجع حدود دو هزار و 800 نسخه کتاب موجود است و بخش دیداری و شنیداری نیز که از یک سال پیش افتتاح شده، دربردارنده حدود 250 لوح فشرده برنامه و نرم‌افزار است.

وی همچنین از بخش کودک و نوجوان به عنوان یکی از بخش‌های جذاب این کتابخانه نام می‌برد که با استقبال حدود 600 عضو کودک روبه‌رو شده است. وی می‌گوید: «حدود یک هزار و 600 عنوان کتاب در قالب دو هزار و 100 نسخه قرار داده شده‌اند.»

در این بخش فضای جذاب و متنوعی برای کودکان و خردسالان پیش‌بینی شده و رنگ‌آمیزی و تزیینات آن هر دو تا سه ماه یک‌بار به تناسب فصل تغییر می‌کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های این بخش، قرار دادن رایانه‌ای برای استفاده کودکان از محیط اینترنت است که با نظارت کتابدار انجام می‌شود. البته در این میان باید از برنامه‌های قصه‌گویی و مسابقه‌های فرهنگی نیز به عنوان دیگر مزایای این بخش نام برد.

بخش پژوهش از دیگر بخش‌های این کتابخانه است که خارج از سالن مطالعه قرار دارد. در این بخش افراد پژوهشگر و محقق علاوه بر استفاده از بخش مرجع، می‌توانند از دو رایانه متصل به اینترنت و مقالات علمی برای کارهای تحقیقاتی خود استفاده ‌کنند.

بخش نشریات نیز با در اختیار قرار دادن تازه‌های نشریات و روزنامه‌ها برای اعضا، محققان و پژوهشگران علاوه بر اینترنت، زمینه به روزرسانی اطلاعات آن‌ها را فراهم می‌کند.

مراجعه ماهانه 7 هزار نفر
کتابخانه علامه حلی شهر کرج از کتابخانه‌های نسبتا پرمراجعه استان البرز است که به گفته امیری، رییس کتابخانه، ماهانه حدود هفت هزار نفر مراجعه‌کننده دارد. این کتابخانه حدود دو هزار و 100 نفر عضو فعال دارد که از خدمات متنوع آن استفاده می‌کنند.

امیری یکی از دلایل مراجعه اعضا و افراد مختلف به کتابخانه را پربار بودن فعالیت‌های بخش فرهنگی کتابخانه می‌داند و می‌گوید: «تلاش کرده‌ایم در طول سال‌های مختلف با محیط پیرامون خود تعامل و همکاری خوب و مناسبی داشته باشیم. به عنوان مثال، برای مسابقات فرهنگی و سایر کارها با سازمان‌ها و نهادهای نزدیک کتابخانه تعامل خوب و مناسبی داریم.»

وی ادامه می‌دهد: «هدف اصلی ما شناساندن کتابخانه به جامعه بوده است و به همین دلیل، فعالیت‌ها و قابلیت‌های کتابخانه را در قالب بروشور، پوستر و ... معرفی کرده‌ایم.»

امیری همچنین درباره اختصاص غرفه‌‌های ویژه به تناسب مناسبت‌های مختلف در این کتابخانه می‌گوید: «در روزهای مختلفی که در تقویم ثبت شده‌اند، مانند روز تربیت بدنی، روز مهندس و روز پزشک نمایشگاهی از آثار آن حوزه که در کتابخانه وجود دارند، در قالب معرفی برای اعضا به صورت جداگانه به نمایش گذاشته می‌شوند.

وی از اختصاص ایستگاه دایمی اهدای کتاب به کتابخانه به عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های این مجموعه نام می‌برد و می‌گوید: «در این پایگاه افراد می‌توانند هر روز کتاب‌هایی را که به آن‌ها نیازی ندارند، به این کتابخانه اهدا کنند تا در اختیار کتابخانه‌های روستایی و مناطق محروم قرار داده شوند.» 

این بخش در تابستان نیز فعال است و برای کودکان و نوجوانان برنامه‌ها و مسابقه‌های متنوع قرآن، طراحی، پاتوق ادبی، قصه‌گویی و کتابخوانی را برگزار می‌کند.

این کتابخانه با بهره‌مندی از چهار کتابدار، هر روز از ساعت 7 و 30دقیقه  تا ساعت 19 فعالیت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط