یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۳
تزکیه و تربیت قرآنی، کتاب خدا را از مهجوریت خارج می‌کند

بیژن نوباوه، نایب‌رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در اختتامیه دومین جشنواره جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال گفت: مهجوریت قرآن ناشی از ناتوانی انسان در بهره‌برداری از آموزه‌های کتاب خداست و با تزکیه و تربیت اسلامی و قرآنی امکان بهره‌برداری از آیات قرآنی در جامعه فراهم می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نایب‌رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در اختتامیه دومین جشنواره جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال(آیات) عنوان کرد: تربیت و تزکیه الهی در بهره‌گیری از مفاهیم قرآنی ما را به اهداف قرآنی نزدیک می‌کند. من، امروز در بزرگترین محفل قرآنی به عنوان یکی از اعضای هیات داوران مطالبی را که از نتایج بررسی آثار بدست آمده، ارایه می‌کنم.

نوباوه عنوان کرد: توقع ما از دومین جشنواره جلوه‌های قرآنی بیش از این است. امیدواریم این جشنواره در آینده پیشرفت کند و ما به اهداف بزرگتر خود دست یابیم. 

نایب‌رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برگزاری جشنواره به خودی خود دارای ارزش و احترام است اما دستیابی به اهداف و چشم‌اندازهای برپایی یک جشنواره ما را به اهدافمان نزدیک‌تر می‌کند. 

وی اظهار کرد: بررسی 10 هزار اثر رسیده به این جشنواره کاری بسیار بزرگ و سختی بود اما بررسی و انتخاب این آثار با صرف ساعت‌ها و روزهای طولانی ممکن شد. هر چند که توقع ما بسیار بالاست و نگاه ما به اخبار قرآنی بسیار والا و تخصصی است. 

نوباوه افزود: خبرسازی و خبررسانی دو نکته مهم در پیش روی اخبار قرآنی است، خبررسانی بسیار مهم است و در آن باید منتظر رویداد نشست تا اتفاق بیفتد و خبرآن به اطلاع مخاطبان برسد و با توجه به مهجویت رویدادهای قرآنی، خبررسانی در این حوزه ضعف دارد و نیازمند کار بیشتری است.

نایب‌رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اخبار مذهبی به طور صرف شامل اخبار قرآنی نمی‌شود. بسیاری از اخباری که خبرگزاری‌ها در حوزه مذهب تولید می‌کنند، خبرهای دینی و مذهبی محسوب می‌شود اما نهایت چشم‌انداز ما در اخبار مذهبی، اخبار قرآنی است. 

نوباوه عنوان کرد: بعد بسیار مهم، خبرسازی است و مهم‌ترین بخش اخبار در رسانه‌ها محسوب می‌شود. از این طریق رسانه‌ها با جریان‌سازی در فضای مجازی می‌توانند اخبار قرآنی را نشر و توسعه دهند.

وی همچنین گفت: تولید اخبار قرآنی با توجه به مولفه‌های جذابیت، تحرک، جدید بودن و همچنین شاخصه جریان‌سازی در اخبار خبرگزاری‌ها و مطبوعات بسیار کم است و یا حتی وجود ندارد. وظیفه رسانه تولید افکار و گزارش در این زمینه است. 

نوباوه عنوان کرد: اخبار قرآنی با تهیه گزارش‌هایی مانند نقش قرآن در زندگی انسان، توجه به بخش علوم قرآنی و همچنین اهتمام به سبک زندگی اسلامی رشد می‌کند.

نایب‌رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: حوزه تولید اخبار قرآنی بسیار وسیع است اما متاسفانه همه این کم‌کاری به رسانه مرتبط نمی‌شود و به فعالیت حوزه‌های علمیه و مراکز قرآن هم بر می‌گردد. ضعف در خبرنویسی نکته دیگری است که این ضعف را تشدید می‌کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدسعیدرضا عاملی، مولف، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران به عنوان سخنران دیگر این مراسم گفت: حقیقت کامل الهیه در قرآن کریم است؛ عالم تجلی حقایق الهی است و اگر بخواهیم جلوه‌ای از حقایق کامل الهی را بیان کنیم باید به کتاب خدا استناد کنیم.

وی عنوان کرد: در این جشنواره رقابتی تلاش می‌کنیم به بازنمایی خبری و رسانه‌ای قرآن کریم اشاره کنیم.  علم تجربی متاسفانه این ظرفیت را ندارد که حکمت هستی را تجربه کند ولی ما با استفاده از قرآن کریم قادریم اسرار و حکمت خداوند را بازگشایی کنیم و به همین دلیل کتاب خداوند بدون نقص و کامل می‌دانیم.

این مولف و پژوهشگر عنوان کرد: توانایی ما در درک کتاب خداوند ناقص است زیرا همواره جلوه‌هایی از قرآن کریم برای محققان، مدبران و انسان‌ها پدیدار می‌شود. علوم تجربی با گذشت سالیان طولانی و تلاش، امروز به این نتیجه رسیده که باید به سراغ هستی خداوند برود و رموز مخلوق خداوند را درک کند ولی ما باید به سراغ حکمت خداوند برویم.

حجت‌الاسلام عاملی اظهار کرد: بر خلاف کسانی که با علم، قرآن را اثبات می‌کنند و قرآن را در معرض ابطال‌پذیری قرار می‌دهند، باید از مسیر قرآن، این کتاب آسمانی را برای ارایه یک سبک صحیح زندگی دنبال کنیم. رهبر معظم انقلاب ظرفیت‌هایی مانند الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت، سبک زندگی اسلامی و استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی را برای مدل‌سازی جدید زندگی در پیش روی ما قرار داده‌اند.

این استاد دانشگاه تهران با بیان این که بزرگترین خبر، خبر خداوند است، اظهار کرد: بزرگترین خبری که تمام انسان‌های آزاده و بشریت به آن نیازمندند، خبر حکمت خداوند است و پیرامون این حکمت سخن گفتن بسیار سخت است؛ زیرا نباید کلام غیرصدق در آن به کار رود.

وی ادامه داد: نقد ما به عرصه خبر این است که این عرصه، دنیای دروغ‌پردازی است. افلاطون معتقد است عرصه بازنمایی، عرصه دروغ‌گویان است اما انسان‌های صاحب حقیقت دروغ‌گویی نمی‌کنند و قول پایدار دارند. 

عاملی اظهار کرد: این جشنواره با ایجاد رقابت میان 34هزار قطعه خبری، آغازی است برای ترویج اخلاق بازنمایی اخبار قرآنی در جامعه زیرا ما مانند رسانه‌های غربی با فسق و دروغ افکار عمومی را جلب نمی‌کنیم.

اختتامیه دومین جشنواره جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال شب گذشته با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن نوباوه‌وطن، نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام و المسلمین سیدسعیدرضا عاملی، مولف و پژوهشگر برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط