جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
بررسی فعالیت‌های اجتماعی شهرداری در کتاب «باشگاه‌های چاقی»

کتاب «باشگاه‌های چاقی؛ سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌ها و برنامه‌های باشگاه‌های چاقی» منتشر شد. این پژوهش به طرح ایجاد باشگاه‌های چاقی می‌پردازد که با هدف کاهش عارضه چاقی از سوی شهرداری تهران اجرا شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب معضل چاقی را به عنوان یکی از خطرات سلامتی مدنظر قرار داده و تغییر در سبک زندگی و روش تغذیه انسان در عصر جدید را از عوامل توسعه آن عنوان کرده است.

مجتبی فلاح‌نژاد، مولف کتاب «باشگاه‌های چاقی؛ سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌ها و برنامه‌های باشگاه‌های چاقی»  گسترش شهرنشینی، رشد اقتصادی، افزایش سرانه دریافت انرژی و تغییرات اجتماعی و عادت‌های فرهنگی را  علت‌های اصلی افزایش چاقی در کشورهای در حال توسعه بیان کرده و گفته که در ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای در‌ حال‌توسعه، چاقی به یکی از مشکلات مهم در بهداشت عمومی تبدیل شده است. 

کتاب یادآور می‌شود که ایجاد باشگاه‌های چاقی، از پیشنهادهای مطرح شده در دومین جشنواره انتخاب برترین‌های پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری بود؛ جشنواره‌ای که مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برگزارکننده آن به‌شمار می رفت. پس از ارایه این پیشنهاد، در اواخر سال ۸۸ نخستین باشگاه چاقی در منطقه 4 شهرداری تهران افتتاح شد. در این باشگاه، طی برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای، شیوه صحیح زندگی و الگوی سالم فعالیت بدنی و کنترل استرس به شهروندان آموزش داده می‌شد.

«باشگاه‌های چاقی» یکی از کتاب‌های مجموعه مطالعاتی «سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌های شهرداری تهران» است که به بررسی تاثیر راه‌اندازی و فعالیت باشگاه‌های چاقی می‌پردازد.

این پژوهش، مطالعه‌ای پیمایشی محسوب می‌شود که در آن ۲۸۵ نفر از اعضای باشگاه‌های چاقی و ۵۲۸ نفر از افراد ساکن در مناطق تحت پوشش این باشگاه‌ها که سن آن‌ها بین ۱۵ تا ۶۵ سال بوده، به پرسشگران پاسخ داده‌اند. 

تامین فضا، وسایل و امکانات ورزشی، تامین نیروی انسانی، اطلاع‌رسانی و تبلیغات، تعیین الگوی فعالیت متناسب فیزیکی هر نفر توسط کارشناس ورزشی، انجام مشاوره‌های روانشناختی با هدف کاهش تاثیر عوامل زمینه‌ای بر شیوه زندگی و تغذیه از فعالیت‌های صورت‌گرفته شهرداری تهران در زمینه باشگاه‌های چاقی‌ است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که عضویت در باشگاه‌های چاقی برای دست کم یک دوره یک‌ماهه، موجب کاهش معنادار شاخص توده بدنی و بهبود ارزیابی افراد از وضعیت جسمی خود شده است. همچنین سطح آگاهی تغذیه‌ای اعضای باشگاه‌های چاقی به طور معناداری بالاتر از سایر شهروندان غیرعضو ساکن مناطق تحت پوشش فعالیت این باشگاه‌ها است.

نویسنده در پایان پیشنهادهایی برای ارتقای طرح راه‌اندازی باشگاه‌های چاقی ارایه کرده است. وی بر انجام اقدامات لازم در تسریع روند فعال‌سازی تمامی باشگاه‌های چاقی در مناطق مختلف شهر تهران و همچنین اقدام در راستای حذف موانع موجود بر سر راه توسعه فعالیت‌های این باشگاه‌ها تاکید می‌کند. 

ارایه نمودارهای آماری و اطلاعات دقیق از ویژگی‌های کتاب «باشگاه‌های چاقی؛ سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌ها و برنامه‌های باشگاه‌های چاقی» است.

نخستین چاپ کتاب «باشگاه‌های چاقی؛ سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌ها و برنامه‌‌های باشگاه‌های چاقی» اثر پژوهشی مجتبی فلاح‌نژاد در اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از سوی انتشارات تیسا با شمارگان ۶۰۰ نسخه در ۳۶ صفحه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها