جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۰
امنیت

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

سعادت و معنویت 

گستره امنیت در گفتمان اسلامی وسیع‌تر از نیازمندی‌های دنیوی است و تأمین نیازهای معنوی و مادی افراد را به صورت توأمان در برمی‌گیرد.
کاربرد واژگانی چون «اطمینان» و «سکینه» در کنار مفاهیم سخت‌افزاریی چون «عدم ترس» و «دفع خطر» دلالت بر آن دارد که امنیت واقعی تنها در صورتی محقق می‌شود که جسم و روح انسان به آرامش دست یابد (منجود 1996: 50ـ 40). از این حیث، نظریه سعادت مکمل نظریه قدرت در مقام تأمین امنیت به شمار می‌آید. به همین دلیل است که خداوند متعال به هنگام نقل جریان خلقت انسان، ابعاد وجودی متعدد او را مورد توجه قرار داده و ضمن تأکید بر بُعد جسمانی انسان،‌ ابعاد عقلانی، روانی و روحانی وی را نیز متذکر شده است. براین اساس، تلاش برای تأمین نیازهای مربوط به هر چهار حوزه مذکور به صورت متناسب و متوازن، مورد نظر شارع و اقدامی دینی به شمار می‌آید. به همین دلیل است که پرداختن به جسم و اعطای حقوق حقّه آن، امری الهی است. در این زمینه خداوند متعال خطاب به بندگان خویش تصریح دارد: «و بهره[تان] را از زندگی دنیا فراموش مکنید»؛ و این اقدام در کنار تعقل و تأمل در امر دنیا، تهذیب نفس، تقواپیشگی و انجام اعمال صالح، مورد توجه شارع است.

صفحات 135 و 136/ امنیت/ دکتر اصغر افتخاری/ انتشارات دانشگاه امام صادق(ع)/ چاپ اول/ سال 1391/ 292 صفحه/ 5500 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها