دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی کتابهای حوزه جهانی شدن به نقد و بررسی کتاب «مطالعات جهانی شدن، دو فضایی شدنها و دو جهانیشدنها» نوشته سعیدرضا عاملی اختصاص دارد.-
نویسنده این اثر معتقد است پارادایم دو جهانی شدنها نگاهی است که در درجه نخست بر تمایز بین جهان مدرنیته و جهان جهانیشده تاکید میکند و در درجه بعدی به تبیین و متمایز کردن دو جهان موازی و در عین حال مرتبط و درهم آمیخته در یکدیگر میپردازد و جهانی شدنهای متکثری را در درون این دو جهان مورد توجه قرار میدهد.
با این رویکرد، مهمترین تغییر جهان معاصر که بنیان تغییرات آینده جهان را رقم میزند، رقابتی شدن جهان واقعی و جهان مجازی است. ظهور جهان جدید یعنی جهان مجازی بسیاری از نگرشها، روندها و ظرفیتهای آینده جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و خواهد داد. این جهان به موازات و گاه مسلط بر جهان واقعی ترسیم و عینیت پیدا میکند. این دو جهان از یک رابطه «انعکاس هندسی» برخوردارند و داد و ستدهای بیشماری بین آنها جریان دارد. جهان علم نیز در شاخههای مختلف تحت تاثیر دو جهانی شدنها و دوفضایی شدنها خواهند بود و دورههای جدیدی از علم و دانش شکل خواهد گرفت.
سعیدرضا عاملی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و نویسنده این اثر، یونس نوربخش عضو هیات علمی دانشگاه تهران و یونس شکرخواه از اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانان این نشست خواهند بود.
این نشست، سهشنبه اول اسفند ساعت 9 تا 11 در سالن جلسات مرکز ملی مطالعات جهانی شدن واقع در سعادتآباد، خیابان هجدهم غربی، پلاک 17 برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 22070877 تماس بگیرند.
نظر شما