سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۵
آیت‌الله مهدوی کنی:مکتب امام صادق الگويي ماندني است

آيت‌الله مهدوي كني،رييس دانشگاه امام صادق(ع) در مراسم رونمایی از پانصدمین کتاب انتشارات دانشگاه امام صادق و نخستین جشن كتاب این دانشگاه گفت: آنچه باعث بقاي آثار و باقيات و صالحات مي شود، سبك زندگي است و سبك زندگي اسلامي و مكتب امام صادق(ع) ماندني اند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم نخستين جشن كتاب دانشگاه امام صادق (ع) و همچنين رونمايي از سه كتاب «مباني و روش انديشه‌ علمي امام صادق (ع)» و «ابعاد زندگي و شخصيت امام صادق (ع)» به كوشش دكتر احمد پاكتچي و همچنين «پرتويي از زندگي امام صادق (ع)» نوشته حجت‌الاسلام نورالله عليدوست خراساني، عصر امروز ( 24 بهمن ماه) با حضور آيت الله مهدوي كني،رييس دانشگاه امام صادق(ع) وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و مدير كل اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سالن همايش‌هاي دانشگاه امام صادق (ع) از ساعت 14 تا 16 برگزار شد.

آيت‌الله محمد‌رضا مهدوي كني در اين مراسم گفت: آثار خلق شده با حكم باقيات و صالحات ماندگار مي شوند و هر اثری تنها با داشتن سبك ويژه ماندگار مي شود. مكتب زندگي امام صادق (ع) و سبك زندگي اسلامي در حوزه معلمي، شاگردي، تاليف كتاب، اقتصاد، معاشرت و تعليم و تربيت ماندنی است.

وي اظهار كرد: آنچه مكتب امام صادق (ع) را ماندگار كرده است به دليل سبك زندگي و منش و همچنين رفتار و ادب جعفري است و بي‌گمان هيچ اثر  يا آفرينشي بدون داشتن سبك زندگي ماندگار و مشخص، پايدار نمي شود. 

رييس دانشگاه امام صادق(ع) اظهار كرد: قرآن همواره ما را به سوي شايستگي دعوت مي كند اما صالح بودن با حسن داشتن تفاوت دارد و صالح بودن يعني شايستگي،متناسب با زمان و مكان و نياز حاصل شود.

دكتر اصغر افتخاري، معاون پژوهشي دانشگاه امام صادق (ع) نیز در اين مراسم گفت: توجه به ظرفيت‌هاي انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) همواره از دغدغه‌هاي معاونت پژوهشي بوده كه امروز گوشه‌اي از فعاليت‌هاي این انتشارات كه با الگوي آموزشي و تربيتي در عرصه علم توليد شده عرضه مي شود.

وي با بيان اين‌كه ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي پژوهشي دانشگاه امام صادق (ع) در حوزه نظريه مغفول مانده بود اظهار كرد: احياي نظريه و پژوهش در مكتب امام صادق (ع) با توجه به رسالت اين دانشگاه نياز به حمايت داشت و اين برنامه در قالب طرح سه و پنج ساله دنبال شد.

معاون پژوهشي دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: اين طرح چهار سال پيش با اصلاح و ثبت از سوي رييس دانشگاه با وجود محدوديت بودجه تصویب شد و بخش پژوهشي دانشگاه تنها بخشي بود كه مورد حمايت ويژه قرار گرفت.

افتخاري اظهار كرد: آنچه امروز عرضه مي شود،حاصل كار جمعي شبكه دانشگاهي امام صادق (ع) در داخل و خارج از سيستم است كه  در برگیرنده حوزه علم، كتاب،نشر و توليد علوم ديني در مطالعات ميان رشته‌اي است.

وي اظهار كرد: بهترين روش براي استفاده از ظرفيت فكري محققان و پژوهشگران توجه به ساختار علمي و پژوهشي دانشگاه بود و رسيدن به اين حجم توليدات علمي به طور حتم زحمت زيادي را طلب مي‌كرد. 

افتخاری با بيان اين‌‌كه دانشگاه امام صادق (ع) توانسته در جشنواره‌هاي مهمي مانند كتاب سال، کتاب فصل، گام اول و فارابي رتبه‌هاي مهمي را كسب كند اظهار كرد: ارزيابي سالانه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نشان مي‌‌دهد اين دانشگاه در حوزه توليد علم در بخش علوم انساني پيشتاز است.

افتخاري تصریح کرد: يكي از طرح‌هايي كه در اين دانشگاه فعال شده، مربوط به شناخت مكتب و جايگاه علمي امام صادق (ع) است و اميدواريم اين جشن كتاب كه براي نخستين بار برگزار مي شود با تبديل شدن به صورت چند سالانه در حوزه توليد كتاب و فرهنگ و پژوهش به سمت مرجعيت علمي مكتب امام صادق (ع) گام بردارد.

رضا باقريان، مدير كل پژوهشي دانشگاه امام صادق (ع) هم در اين مراسم گفت: از سال 1388 تا كنون تصميم گيري درباره اعتبار كتاب‌هاي علمي منتشر شده به عهده كميسيونی علمي در دانشگاه گذاشته شد و اكنون حمايت و سرمايه‌گذاري از كتاب‌هاي متفاوت هنوز با برداشت مناسب در اين كميته پيگيري مي شود.

وي ادامه داد: اين انتشارات پس از 13 سال فعاليت، انتشار يك عنوان كتاب در سال را به 120 عنوان رسانده و تعداد كتاب‌هاي منتشر شده در سال‌هاي 90 و 91 باعث شد برخی آثار این انتشارات در جایزه كتاب سال جمهوري اسلامي برگزیده شوند.


دكتر احمد پاكتچي، نويسنده كتاب هاي «مباني و روش انديشه‌ علمي امام صادق (ع)» و «ابعاد زندگي و شخصيت امام صادق (ع)» هم در اين مراسم گفت: در طول هزار و 300 سال كه همه علماي شيعه در پي شناخت مكتب امام صادق(ع) بودند، پيگيري اين مهم از جانب ما امري ضروري بود.

وي ادامه داد: امروز در دنياي مدرنيته بايد مدافعان بر حقي براي مكتب اهل بيت باشيم و در دهكده جهاني بتوانيم تحفه‌اي ارزشمند را براي جهان بشري عرضه كنيم.

نويسنده كتاب «مباني و روش انديشه‌ علمي امام صادق (ع)» اظهار كرد:امروز با برداشت‌هاي متفاوتي از مكتب امام صادق (ع) در دنياي اقتصاد، سياست و روانشناسي در دهكده جهاني روبه‌رو هستيم و براي دفاع از اين مكتب بايد بسيار تلاش كنيم.

وي اظهار كرد:دانسته‌هاي ديني بايد به زبان علمي و امروزی مطرح شوند و مطالعات ميان‌رشته‌اي و مناظره و مذاكره با ديگر ملت‌‌ها به عنوان يك دستاورد علمي مورد توجه قرار بگيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط