به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این مراسم با حضور آیتالله محمدرضا مهدوی کنی، موسس دانشگاه امام صادق(ع)، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اللهیاری، مدیرکل کتاب و کتابخوانی این وزارتخانه، رضا باقریان، مدیرکل پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) و دکتر اصغر افتخاری، معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خوب است طی فراخوانی کتاب های دانشآموختگان این دانشگاه که ناشران دیگر آن را منتشر کرده اند تهیه و با ايجاد يك کتابخانه، اين آثار آرشیو شوند.
وی اظهار کرد: کمتر دانشآموختهای از دانشگاه امام صادق(ع) وجود دارد که اثر علمی نداشته باشد و بسیاری رسالههای ارشد و دکتری این دانشگاه به استناد صحبت مسوولان دانشگاه، قابلیت کتاب شدن دارند.
حسینی با بیان اینکه بسیاری از کتابهای منتشر شده در انتشارات این دانشگاه از بین پایاننامههای ممتاز و برتر دانشگاهی تهیه شده اظهار کرد: این مساله باعث میشود دانشجویان در تدوین پایاننامهها دقت بیشتری داشته باشند تا دانشگاه آنها را به کتاب تبدیل کند.
وی همچنین اظهار کرد: دانشگاه امام صادق(ع) بعد از 30 سال تاسیس از سال 61 تا 91 ثمره فراوانی در حوزه علمی و فرهنگی داشته است و حضور افرادی مانند آیتالله مهدویکنی و باقریکنی یا افرادی مانند آیتالله انواری و گلپایگانی که مرحوم شدند، منشأ خیر فراوانی در این دانشگاه بوده است که در کنار فعالیتهای آموزشی، نیروی انسانی پرکار و خلاقی را تربیت کرده اند.
حسینی در ادامه افزود: دانشآموختگان این دانشگاه نیروهای پرکار و خلاقی هستند که با پایبندی به میثاق امام خمینی(ره) و شهدا، براي دانشگاههاي ديگر الگوی علمی محسوب ميشوند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: مقام معظم رهبري درباره دانشگاه امام صادق (ع) فرمودند: «اين دانشگاه يك پديده ممتاز است و اين سخن اغراق شده نيست.»
وي ادامه داد: درست است كه ما به اين دانشگاه به دليل درسخواندن و تدريس در محضر استادان ارادت داريم اما با يك مقايسه علمي و آموزشي با دانشگاههاي ديگر ميتوان امتياز علمي اين دانشگاه را اثبات كرد.
حسيني اظهار كرد: دانشگاه امام صادق (ع) بايد به سمت مرجعيت علمي مكتب امام صادق(ع) و با داشتن مولفههاي دانشگاه اسلامي پيش برود كه البته اين حركت آغاز شده و بايد با جدیت دنبال شود.
وي با اشاره به مطالعات ميانرشتهاي در حوزه علوم انساني گفت: بسياري از صاحبنظران و دانشآموختگان اين دانشگاه ميتوانند قلم به دست بگيرند و آثار ارزشمندي در اين حوزه خلق كنند.
حسیني ادامه داد: تربيتشدگان دانشگاه امام صادق (ع) پشتوانه نظري و اجرايي بسيار ارزشمندي براي نظام جمهوري اسلامي هستند و پيشنهاد ميكنم جز اين 500 كتاب كه محصول انتشارات
دانشگاه است، كتابهاي دانشآموختگان اين دانشگاه نيز آرشيو شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: يكي ديگر از ويژگيهاي كتابهاي انتشارات اين دانشگاه تقدم ترجمه بر تاليف است،به طوريكه اين دانشگاه نياز دانشجويان خود را تامين ميكند و در عين حال پاسخگوي نياز دانشگاههاي ديگر است.
حسيني با بيان اينكه علاقهمندان به كتابهاي ايراني در جهان بسیارند اظهار كرد: بهتر است كتابهاي اين انتشارات به زبانهاي انگليسي و عربي نيز ترجمه شوند تا جوامع گوناگون بتوانند از اين آثار مكتوب ارزشمند بهره ببرند.
وي اظهار كرد: سه كتاب رونمايي شده در اين مراسم آثار ارزشمندي درباره امام صادق (ع) است و با تورق اين كتابها ميتوان از زندگاني امام صادق (ع)، شاگرداني كه تربيت كردند و منش و روش مكتب ايشان آشنا شد.
حسيني اظهار كرد: اين سه كتاب قدرت منطق امام صادق (ع)، تعامل ايشان براي مناظره با نحلههاي گوناگون فكري، سير و سلوك امام صادق (ع) تا مسايل سياسي اجتماعي و اقتصادي ايشان را مطرح كرده است.
وي ادامه داد: اميدواريم با رشد كمي و كيفي كتابهاي انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) شاهد پويايي و رونمايي از پنج هزارمين كتاب اين انتشارات باشيم.
در این مراسم از سه کتاب «مبانی و روش اندیشه علمی امام صادق (ع)»، «ابعاد زندگی و شخصیت امام صادق (ع)» به کوشش دکتر احمد پاکتچی و همچنین کتاب «پرتوی از زندگانی امام صادق (ع)» به قلم حجتالاسلام نورالله علیدوست خراسانی رونمایی شد.
مراسم رونمایی از پانصدمین کتاب انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) عصر سهشنبه (24 بهمن ماه) از ساعت 14 تا 16 در سالن همایشهای دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
سهشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۰
نظر شما