جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۰
«با اهل قلم» در دست اهل کتاب

کتاب «با اهل قلم» از مجموعه «فرهنگ نگارش» به کوشش جواد محدثی منتشر شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «با اهل قلم» در پنج فصل مباحث کلی «جایگاه ادبیات»،«روش»،«نقد»،«نکته‌ها» و «نمونه‌ها» را شامل می‌شود.

مولف در مقدمه کتاب بر این موضوع تاکید کرده است که هدف این کتاب «آشنا ساختن با خصوصیات منطقه‌ای و حال و هوای عمومی نگارش است.» نه آیین نگارش به معنای مصطلح و رایج آن. برهمین اساس مولف می‌گوید که در این کتاب از قالب‌ها، سبک‌ها و انوع ادبی، علایم سجاوندی، رسم‌الخط و نقطه‌گذاری و نکته‌های دستوری و اصول ویراستاری بحث نمی‌کند، بلکه مجموعه‌ای از تجربه‌‌های قلمی و روح کلی قلم‌زنی و شناخت کیفیت‌های عمومی و حد و مرز و شکل و شمایل نوشتن را ارایه می‌کند تا نویسنده با روشن‌بینی وارد منطقه عملیاتی خویش شود.

در فصل نخست با عنوان «جایگاه ادبیات» به مباحثی چون نقش ادبیات در زندگی، رمز جاذبه ادبیات، ادبیات فرامرزی، شعر، ادبیات و تبلیغ، نقش ادبیات در زندگی انسان‌ها، حوزه الفاظ و مفاهیم، دستور زبان و درست‌نویسی، داستان و ادبیات، طنز، ادبیات کودکان، ادبیات و تعهد، ادبیات و قلم در حوزه، قلم و گستره نگارش، حوزه و ادبیات فارسی، سنگینی گویش حوزوی، شعر متعهد شیعی، شعر شناخت و شهود، شعر عاشورایی و تعهد شعری پرداخته شده است.

در فصل دوم با عنوان «روش» مولف به موضوعاتی چون روش نگارش، قالب برای محتوا، مراحل کار هنری، نکات لازم در نویسندگی، درست‌نویسی، اطلاعیه‌نویسی، سبک‌های نویسندگی، 25 نکته نگارشی، واژه‌شناسی، سوژه‌یابی، هنر ایجاز و رشد قلمی در سایه نقد پرداخته است.

در بخش «نقد» نیز خوانندگان با مطالبی چون خود بودن در شعر و هنر، اندیشمندی، حسن قبول، نویسنده و مردم و شعر و ادب در بوته نقد روبه‌رو می‌شوند.

در فصل «نکته‌ها» نیز مسایلی چون چرا بنویسیم و چه‌ را؟، برای که بنویسیم، ادبیات انقلاب و ادبیات دفاع‌مقدس آمده است.

با اهل قافیه، آیین‌نامه چاپ و نشر، الفبای طلبگی، پدافند دعا، قافیه خلوص، تجزیه و ترکیب، عبور از پل دنیا، مطلق و مقید و قافیه و ردیف نیز از مطالبی هستند که در فصل آخر یعنی «نمونه‌ها» دیده می‌شوند. این نمونه‌ها در قالب شعر یا یادداشت ارایه شده‌اند.

مولف در مبحث «سوژه‌یابی» این کتاب با تاکید بر این موضوع که درد و سوز نوشتن داشتن، مقدس است درباره نیازه‌های این حوزه می‌گوید: در امر سوژه‌یابی نیاز به چند چیز بدیهی است. مطالعه، شناخت عینی جامعه و تفکر و اندیشمندی از این جمله‌اند و در نهایت سوژه‌یابی در سایه شناخت عینی و ملموس مسایل جامعه و گسترش دامنه مطالعات و حوصله بیشتر در تفکر و اندیشیدن بیشتر فراهم می‌آید.

جواد محدثی متولد سال 1333 است. از آثار وی می‌توان به کتاب‌های «آشنایی با اسوه‌ها»، «آفات علم»، «اخلاق معاشرت»، «از همدلی تا همراهی»، «الفبای انقلاب»، «سلوک دانشجویی»، «سینای نیاز»، «فرهنگ جامع سخنان امام حسن عسکری (ع)»، «فرهنگ عاشورا»، «فرهنگ غدیر»، «فرهنگنامه عاشورا»، «قلمرو دل» و«هنر دینی: واکاوی هنر در قلمرو مکتب» اشاره کرد.

کتاب «اهل قلم» در 288 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و قیمت هفت هزار و 200 تومان از سوی انتشارات نور مطاف منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها