چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۵
حسینی: باید یک نظام‌نامه اجرایی برای جشنواره شعر فجر تدوین شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در جزیره خارک خواستار تدوین یک نظام‌نامه و آیین‌نامه اجرایی دقیق، مناسب و درخور برای جشنواره شعر فجر شد. استاندار بوشهر نیز در این مراسم ضمن سخنرانی خود از سید محمد حسینی درخواست کرد تا نشان ملی خارک تعریف و به بزرگان همه عرصه‌ها در ایران اهدا شود. او همچنین خواستار تاسيس یک روزنامه برای استان بوشهر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره شعر فجر عصر دیروز سه‌شنبه 17 بهمن، با سخنرانی سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فریدون حسنوند استاندار بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین موسی کمالی نماینده ولی فقیه و امام جمعه خارک، عبدالکریم جمیری نماینده مردم خارک در مجلس شورای اسلامی و شعرخوانی جمعی از شاعران در سالن سینما صدف جزیره خارک برگزار شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خدا را شاکرم که این جشنواره باشکوه در نماد و سمبل استقامت یعنی جزیره خارک برگزار می‌شود. این جزیره در هشت سال دفاع مقدس نقشی اساسی ایفا کرد و امروزه هم در خط مقدم مبارزه با تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد. 

وی افزود: مرحوم جلال آل احمد در سال 1339 کتابی با عنوان «درّ یتیم خلیج فارس» نوشته است. این مساله نشان می‌دهد که در آن زمان توجه چندانی به این جزیره نمی‌شد، اما امروزه مردم ایران و مسوولان قدردان این جزیره هستند. 

حسینی در ادامه با اشاره به این نکته که ایران همیشه مهد شاعران بزرگ بوده است، گفت: شاعران وجدان بیدار مردم هستند و در غم و شادی آن‌ها شریکند؛ بر شادی‌های مردم می‌افزایدند و از غم‌های آن‌ها می‌کاهند. شاعران باید از شیرینی حقیقت شکرستان بسازند. 

حسینی در ادامه با اشاره به جایگاه شعر در دوران مبارزه انقلابی مردم ایران علیه رژیم ستمشاهی، گفت: در دوران انقلاب شعر حماسی اوج گرفت، به گونه‌ای که انگار فردوسی طوسی دوباره به صحنه‌های حماسی مردم ایران بازگشته است. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب آینده شعر ایران را خوب و شکوهمند دانستند، من هم به نوبه خودم آرزو می‌کنم که آینده شعر ایران دوباره شخصیت‌های بزرگی چون حافظ و سعدی به خود ببیند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به این نکته که شعر سید هنرهاست و ریشه در کوثر دارد و باید قدر شاعران را دانست، گفت: این جشنواره فرصت مناسبی برای پاسداشت شاعران است. به امید خدا ما سال به سال در این جشنواره بهتر می‌شویم و موفق‌تر عمل می‌کنیم. امیدوارم که یک نظام‌نامه اجرایی مناسب برای این جشنواره نوشته شود. 

فریدون حسنوند، استاندار بوشهر نیز در این مراسم ضمن خیر مقدم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسوولان و مخاطبان گفت: جزیره خارک، بیش از هزار سال قدمت دارد و فرهنگ دیرینه کشور عزیزمان ایران را در دل خود جای داده است. 

وی افزود: نام خلیج فارس بر پیشانی جزیره خارک می‌درخشد. خارک در زمان جنگ تحمیلی دو هزار و 838 بار بمباران شد، اما سر خم نکرد و امروزه نیز پرچمدار شکستن تحریم‌های اقتصادی است. خارک سمبل مقاومت، ایستادگی و سرافرازی همه مردم ایران است. 

حسنوند در ادامه با اشاره به این نکته که خارک نماد و سمبل وحدت بین شیعه و سنی است، گفت: ما از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی سه درخواست داریم؛ نخست این‌که خارک به عنوان جزیره مقاومت نامگذاری و در سالنامه کشور روزی به نامش ثبت شود. درخواست دوم من از وزیر محترم و همه مسوولان استان بوشهر این است که «نشان ملی خارک» همراه با جوایز مادی و معنوی مناسب و درخور، تعریف و به تمام بزرگان علم، فرهنگ، هنر و ادب اهدا شود. تمام هزینه‌های مادی این «نشان» را ما تقبل می‌کنیم. 

استاندار بوشهر در ادامه با اشاره به این‌که استان بوشهر مهد تمدن بوده، درخواست سوم خود را مطرح کرد: بیشتر اهالی استان بوشهر اهل شعر و فرهنگ هستند. بوشهر مهد قلم به‌دستان انقلابی است، اما هیچ روزنامه‌ای ندارد. من توقع دارم که «روزنامه بوشهر» هدیه شما در ایام الله دهه فجر، به مردم غیور بوشهر باشد. 

لازم به ذکر است که سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان مراسم افتتاحیه اعلام کرد که با درخواست‌های استاندار بوشهر موافقت می‌کند و در اسرع وقت پیگیری‌های لازم را انجام خواهد داد. 

حجت الاسلام والمسلمین موسی کمالی در این مراسم گفت: خارک نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است. آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، آیت الله احمد جنتی و آیت‌الله یزدی در هنگامه انقلاب با حضور در این جزیره مردم و کارکنان صنعت نفت را با اهداف امام خمینی و انقلاب آشنا کردند. 

وی افزود: کارکنان صنعت نفت در این جزیره در زمان انقلاب با بستن شیرهای نفت، نفت‌کش‌های اسراییل و آمریکا را دست‌خالی بازگرداندند و همین مساله اسراییل و آمریکا را از حضور در ایران ناامید کرد. به نحوی پیروزی انقلاب با بستن شیرهای نفت آغاز شد. همین مساله یکی از دلایل برگزاری جشنواره شعر فجر در این جزیره مهم است. 

نماینده ولی‌فقیه در خارک در ادامه به نقش خارک در زمان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: این جزیره در تمام هشت سال جنگ بمباران شد، اما مردم و کارکنان صنعت نفت با دادن شهدای بسیار نگذاشتند، صدور نفت حتی برای یک دقیقه هم متوقف شود. این جزیره مشهد شهیدان است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین کمالی در پایان سخنان خود گفت: این جزیره 34 سال است که دارد در برابر تحریم‌ها مقاومت می‌کند. ما امیدواریم همان‌طور که در جنگ و جبهه مقابله با تحریم‌ها پیشتاز بودیم و هستیم در جبهه مقابله با تهاجم فرهنگی هم در خط مقدم باشیم.
 
عبدالکریم جمیری، نماینده خارک در مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از سخنان خود در این افتتاحیه گفت: هنرمندان و شاعران مهم‌ترین طیف از مردم بودند که راه امام خمینی و خلف صالحش آیت‌الله خامنه‌ای را انتخاب و در همان گام بر می‌دارند. امیدوارم همه شاعران بتوانند در نقش مهم خود، یعنی صدور پیام اسلام، امام و انقلاب موفق عمل کنند. 

محمدعلی بهمنی و پرویز بیگی حبیب‌آبادی نیز دقایقی برای حاضران سخنرانی کردند. بهمنی در بخشی از سخنرانی خود گفت: بوشهر حق بزرگی بر ادبیات ایران دارد. منوچهر آتشی شاعر بزرگ این خطه تاثیر بسیاری بر شاعران پس از خود چه در ایران و چه در جهان گذاشته است. اشعار او به چند زبان ترجمه شد و مخاطبان بسیاری پیدا کرد. 

دو بخش شعرخوانی قسمت دیگری از مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر را تشکیل می‌داد. در بخش نخست شاعرانی چون مصطفی محدثی خراسانی، علی هوشمند (شاعر بوشهری)، ابراهیم مشایخی و معصومه خدادادی (دو شاعر بومی خارک) اشعار خود را برای حاضران قرائت کردند. 

پرویز بیگی حبیب‌آبادی، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله حسینی و محمد علی بهمنی در بخش دوم شعرخوانی‌، اشعار خود را قرائت کردند. 

همچنین در این مراسم، شاعرانی چون حمید سبزواری، بیژن ارژن، عباس‌علی براتی‌پور، حمیدرضا شکارسری، سجاد عزیزی آرام و محمدرضا سهرابی نژاد نیز در میان جمع حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها