دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۷
تبیین اصول دین اسلام بدون خروج از دایره وحی

محمد بیابانی اسکویی، نویسنده مجموعه 5 جلدی ویژه تبیین اصول دین اسلام برای طلاب و دانشجویان می‌گوید در تبیین این مباحث حتی یک گام از دایره وحی خارج نشده است.-

این نویسنده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: مجلدات این مجموعه به بررسی «توحید و اسماء و صفات»، «نبوت»، «امامت»، «عدل الهی» و «انسان و معاد» اختصاص دارند. این کتاب‌ها بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) تنظیم شده‌اند تا به عنوان درسنامه برای دانشجویان معارف اسلامی و الهیات و همچنین طلاب سطوح 9 و 10 تدریس شوند.

به گفته وی، مباحث اصول برای تبیین باید به متون دینی استناد شوند تا از محکمی و دلالت بیشتری برخوردار  باشند. به دلیل این‌که حقیقت دین از سوی خدای تعالی برای بشر تنظیم شده است و اولیای الهی به معنای واقعی کلمه عالمان به این دین هستند، بنابراین نخستین منبعی که برای رسیدن به حقیقت دین باید سراغ آن رفت، همان متون دینی‌اند.
 
بیابانی اسکویی ادامه داد: درست است که متون دینی نیز برای بیان معارف الهی به عقل و فهم بشر استناد می‌کنند، اما نکته مهم اینجاست که واضع دین خالق عقل و فهم نیز بود است. کسی که دین را برای این بشر جعل کرده، همان است که عقل و فهم را هم به او بخشید. خداوند روشی را که برای فهماندن دین به کار می‌گیرد کاملا بر اساس احاطه و اشرافش به فهم بشر بوده است، بنابراین طریقی که ما برای فهماندن و فهمیدن اصول دین و دین به معنای اعم کلمه داریم طریق تبیین خود متون دینی و استفاده از روشی است که صاحب دین و شارع دین برای بشر آورده است و دوری از این روش دوری از دین را به دنبال خواهد داشت.

این پژوهشگر حوزه دین افزود: در این در نگارش کتاب‌ها کوشیده‌ام اساس دین را با روش تبیینی خود دین بررسی کنم و از هر گونه پرداختن به روش‌های بشری بدون ارتباط با روش الهی بپرهیزم، البته در مواردی به اختلاف روش بشری و روش الهی در فهم معارف دینی اشاره کرده‌ام.

این مجموعه پنج جلدی که اوایل امسال از سوی انتشارات نبأ منتشر شده بود در آستانه چاپ دوم قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها