رييس كتابخانه مركزي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: اين كتابخانه تخصصي در بخش كشاورزي و علوم وابسته به آن در سال 1354 با هدف اطلاعرساني به محققان و كارشناسان بخش كشاورزي، تاسيس شد.
سيروس داوودزاده، گفت: اكنون 35 هزار نسخه کتاب شامل 15 هزار عنوان كتاب فارسي و بيش از 12 هزار و 500 عنوان كتاب لاتين، در اين كتابخانه وجود دارند.
رييس كتابخانه مركزي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي به آرشيو بخش اسناد و گزارشهاي كتابخانه سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، اشاره كرد و گفت: تمام تحقيقات در حوزه كشاورزي در وزارت جهاد كشاورزي نخست به اين بخش وارد میشود و سپس بر اساس اين تحقيقات، برنامهريزي صورت ميگیرد.
داوودزاده اظهار كرد: اين مركز در همه استانها، شبكههاي تحقيقاتي دارد و يك نسخه از تحقيقات كل كشور كه طرح نهايي تحقيقاتي آن مصوب شده، به اين كتابخانه مركزي ميرسد.
رييس كتابخانه مركزي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي درباره تبديل اين نسخههاي تحقيقاتي و تبديل آن به كتاب گفت: نرمافزار سيمرغ استفاده از اين اطلاعات را از راه دور فراهم كرده است.
وي اظهار كرد: اكنون 42 هزار طرح تحقيقاتي و سند علمي در اين كتابخانه وجود دارند و براي ايجاد بخش كتابشناسي، هر طرح تحقيقاتي شامل دو تا سه جلد كتاب ميشود که زمان زيادي ميبرد اما اين اطلاعات به صورت سازماندهي شده و الكترونيكي در اين كتابخانه وجود دارند.
داوودزاده افزود: بيش از سه هزار و 800 كتاب الكترونيكي در بخشهاي گوناگون دامپروري، شيلات، زراعت، كشت و زرع در اين كتابخانه موجود است و بيش از هزار عضو نفر عضو اين كتابخانهاند.
وي ادامه داد: اين كتابخانه تخصصي قابل استفاده براي محققان و پژوهشگران است و منابع مورد نياز پژوهشگران در محل استفاده تامين ميكند. ضمن اینکه مراجعان برای استفاده از منابع نياز به عضويت ندارند.
رييس كتابخانه مركزي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي عنوان كرد: بسياري از محققان كتابهاي خود را به اين كتابخانه اهدا ميكنند و اين كتابخانه ارتباط فعالي با كتابخانه كشاورزي دانشگاه تهران و دفتر نمايندگي انتشارات سازمان فائو(سازمان خوارو بار كشاورزي سازمان ملل) در تهران دارد.
داوودزاده اظهار كرد: دفتر انتشارات سازمان فائو يك نسخه از كتابهاي منتشر شده خود در حوزههاي گوناگون را به اين كتابخانه اهدا ميكند.
وي درباره تكميل آرشيو كتابخانهاي و اعتبار لازم براي خريد كتاب براي اين كتابخانه اظهار كرد: هر سال 200 تا 300 ميليون ريال اعتبار براي خريد كتابهاي فارسي و لاتين در بخش كشاورزي داريم.
داوودزاده ادامه داد: در بخش كتابهاي لاتين در حوزههاي كشت، اصلاح و نباتات و همچنين بيوتكنولوژي و كشاورزي با كمبود منابع لاتين روبهرويم اما در بخش فارسي و ترجمه نياز محققان كشور را بر اساس سنجش بومي تامين ميكنيم.
به گزارش «ايبنا» در سال 1380 پس از ادغام دو وزارتخانه کشاورزی و جهاد سازندگی با یکدیگر، وزارتخانه جدیدی با نام وزارت جهاد کشاورزی آغاز به فعالیت کرد و کتابخانه مركز اطلاعات و مدارک علمي كشاورزي از ادغام دو کتابخانه مركز اطلاعرساني و خدمات علمي جهاد سازندگي و مركز اطلاعات و مدارک علمي کشاورزي تشکیل شد.
ارتقای سطح علمی متخصصان و کارشناسان شاغل در مرکز، از طریق تهیه و تأمین منابع اطلاعاتی مورد نیاز آنها، پشتیبانی علمی از فعالیتهای اجرایی و تحقیقاتی کارکنان مرکز، ارائه خدمات اطلاعسانی به کلیه علاقهمندان (مراجعهکنندگان داخل و خارج از مرکز) گزینش دقیق منابع اطلاعاتی متناسب با نیازهای جامعه مخاطب و نیز پیشبینی نیازهای آینده آنان و روزآمد نگهداشتن منابع اطلاعاتی موجود با رعایت صرفهجویی و متناسب با بودجه و اعتبارات مرکز، از اهداف تشكيل اين كتابخانه است.
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۳
نظر شما