سمیعآذر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «انقلاب مفهومی» جلد دوم مجموعه «هنر معاصر جهان» است. در جلد اول این مجموعه با عنوان «اوج و افول مدرنیسم» به جریان شناسی هنر مدرن پرداخته شد.
وی افزود: این جلد به جریان پسامدرن در هنر معاصر میپردازد و درباره «هنر مفهومی» و «هنر مینیمالیستی» است، با این تحلیل که در هنر معاصر جنبه مفهومی از حوزه زیباییشناسی مهمتر شده و بر آن غلبه کرده است. این مساله سبب تحولی در انواع و شاخههای مختلف هنر جدید شده که در کتاب این تحول، تحلیل و تشریح شده است.
این محقق و مترجم در ادامه با اشاره به این نکته که تالیف «انقلاب مفهومی» نزدیک به چهار سال زمان برده است گفت: پیشتر در زبان فارسی کتابی که در این حجم و به طور کامل به هنرهای جدید بپردازد وجود نداشت. در این موضوع تنها دو کتاب ترجمهای منتشر شده بود که به اختصار به جریان پسامدرن در هنر پرداخته بودند، ولی تحلیل و تشریح این موضوع برای نخستین بار است که انجام میشود.
سمیعآذر به آثار در نوبت انتشار خود نیز اشاره کرد و گفت: 28 بهمن مراسم رونمایی از کتاب «انقلاب مفهومی» برگزار خواهد شد.اکنون نیز مجموعه نقدهایم بر آثار چهرههای سرشناس هنر معاصر را آماده انتشار میکنم تا در قالب یک کتاب منتشر شود. جلد سوم مجموعه «تاریخ هنر معاصر جهان» را نیز پس از این مجموعه تالیف و آماده چاپ میشود.
کتاب «انقلاب مفهومی» نوشته علیرضا سمیعآذر، در 300 صفحه با بهای 45 هزار تومان از سوی موسسه فرهنگی، پژوهشی چاپ و نشر نظر منتشر شده است.
سمیعآذر، متولد 1340 تهران، در سال 1369 در رشته معماری از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و در سال 1375 در همین رشته دکترای خود را از دانشگاه مرکزی انگلستان دریافت کرد. سمیع آذر از سال 1377 تا 1384 ریاست موزه هنرهای معاصر تهران را برعهده داشت.
سمیعآذر در سال 1382 از سوی باشگاه ملی هنرهای امریکا برای کسب دستاوردهای چشمگیر در عرصه هنر موفق به دریافت مدال طلا شد. او همچنین نشان افسری هنر و ادبیات دولت فرانسه را نیز دریافت کرده است.
«اوج و افول مدرنیسم» و «چگونه هنر را نگاه کنیم؟ در دو مجلد» از جمله کتابهای تالیفی منتشر شده سمیعآذر است.
از ترجمههای سمیعآذر نیز میتوان به «مفاهیم و رویکردها در آخرین جنبشهای هنری قرن بیستم» و «جهانی شدن و هنر جدید» هر دو نوشته ادوارد لوسی اسمیت اشاره کرد. این دو کتاب بارها تجدید چاپ شدهاند.
جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۵
نظر شما