جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۳
اسماعیلی: کتاب در برابر جنگ نرم دشمن نقش‌آفرینی می‌کند

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز از سفر خود به استان قم (پنجشنبه، پنجم بهمن) در آیین افتتاحیه هشتمین نمایشگاه کتاب استان قم حضور پیدا کرد و گفت: کتاب به دلیل دامنه نفوذ و تاثیرگذاری ویژه‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان یک ابزار فرهنگی پیشرو در برابر جنگ نرم دشمن نقش‌آفرینی کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین گشایش هشتمین نمایشگاه کتاب استان قم با حضور جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مدیران و معاونان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و همچنین مسوولان محلی و استانی برگزار شد.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: اسلام دین اندیشه و معرفت، دانش، کتاب و معنویت است. اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است و به کتاب و خواندن و همچنین نوشتن خیلی اهمیت می‌دهد.

وی ادامه داد: جاذبه شورانگیز کتاب و بالندگی دانش، فرهنگ و کتابخوانی در آغازین سال‌های حیات فرخنده اسلام چنان دامنه گسترده‌ای یافت که تاثیر آن تا قرن‌ها ادامه داشت.

رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: افتخارمان این است که فرهنگ باورهای دینی ما مبتنی بر ارزش، بینش و همچنین دانش کتاب و نگارش است و خداوند متعال معجزه ابدی آخرین و محبوب‌ترین فرستاده‌اش را یک کتاب قرار داد. قرآن کریم سرآمد همه کتاب‌های بزرگ عالم است.

اسماعیلی افزود: پیشینه فرهنگی ما، شمار کتاب‌ها و کتابخانه‌ها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و تلاش دانشمندان اسلامی و ایرانی در پدید آوردن آثار ارزشمند و جهانی، ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است.

وی توضیح داد: نقش برجسته و حساس و همچنین سازنده کتاب در پویش‌های تکامل فردی و اجتماعی ناشی از گستردگی روح ارزشی دانش، بینش و اهمیت فرهنگ مکتوب در تاریخ بشری است. در اهمیت عنصر کتاب برای تکامل جامعه انسانی همین بس که تمامی ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند و روابط فرهنگی جامعه بشری نیز از پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هر جامعه‌ای که با کتاب ارتباط قوی داشته باشد، از لحاظ کیفیت روحی و وضع فکری در سطح بالایی قرار خواهد گرفت.

اسماعیلی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که «کتاب دروازه‌ای است به سوی جهان گسترده دانش و معرفت و کتاب خوب یکی از ابزارهای کمال بشری است» گفت: امروز اجرای هر برنامه و حرکتی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه‌ها و جان‌ها کمک کند، تلاشی مبارک است.

رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ادامه سخنانش گفت: در این شرایط حساس، هر اقدامی که به گسترش سطح آگاهی‌های عمومی بینجامد و نیروی فکر و قدرت درک معارف را در مردم با استعداد تقویت کند، حسنی بزرگ است.

وی برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را یکی از گام‌های مفید و برجسته برای به یادسپاری ارزش کتاب و اهمیت کتابخوانی دانست و گفت: استقبال چشمگیر جامعه از نمایشگاه‌ها نشان می‌دهد که پژوهشگران مسلمان و ایرانی خواهان استفاده بیشتر از آخرین دستاوردهای علمی، فنی، ادبی و هنری برای شکوفایی ذهن خود در مسیر کشف ناشناخته‌ها و درک عمیق‌تر حقایق است. بدون تردید، استقبال اقشار مختلف جامعه از چنین فعالیت‌هایی نشان از تلاش عمیق همگان برای درک بهتر حقایق و کشف سرزمین‌های ناشناخته دانش، معرفت و شکوفایی دارد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هر چه شمارگان کتاب‌ها افزایش یابد و همچنین عناوین و موضوع‌های متنوع را دارا باشند، عده بیشتری از مردم جامعه مطالب مورد نیاز و پاسخ پرسش‌های خود را با مراجعه به آن‌ها در می‌یابند. چنین روی آوری نسبت به کتاب و کتابخوانی، دنیای شگفت و زیبایی را در برابر ملت ما باز خواهد کرد.

اسماعیلی با بیان این‌که خودباوری و خوداتکایی می‌تواند زمینه بسیاری از پیشرفت‌ها را فراهم کند، اظهار کرد: خوشبختانه امروز به یاری خداوند متعال و با تکیه بر همین اصل، بسیاری از نویسندگان ما با برخورداری از ایمان و اخلاص توانسته‌اند آثار خوب و تاثیرگذار پدید آورند. این موضوع نشانگر این است که ما هرگاه بخواهیم و تلاش کنیم، در همه گستره‌ها توان ابراز وجود، خلاقیت و ابتکار را داریم. در همین راستا مساله‌ای که نویسندگان ما بیشتر باید روی آن کار کنند، کتاب‌های دینی و معارف اسلامی است.

رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ما به کتاب‌هایی در ردیف کتاب‌های استاد شهید مرتضی مطهری به شدت احتیاج داریم. استان قم کانون و مرکز نشر معارف دینی و اسلامی است و نقش حوزه‌های علمیه به‌ویژه حوزه علمیه قم در نشر افکار و معارف اسلامی بی‌بدیل است.

وی بیان کرد: ضرورت زندگی در پرتو انوار درخشان انقلاب اسلامی و لزوم هوشیاری، دانایی و آمادگی همگان در برابر ناتوی فرهنگی دشمن و ایجاد جبهه فرهنگی ایجاب می‌کند که آثار برجسته و فاخر در حوزه مسایل دینی در کشور و جهان اسلام در اختیار همه قرار بگیرد.

اسماعیلی ادامه داد: به‌یقین مردم ما دلبسته به اسلامند. اسلام را دوست دارند و به معارف اسلامی علاقه‌مندند. این وظیفه نویسندگان متعهد ما را بیشتر می‌کند که به خلق آثار و معارف دینی بپردازند تا نیاز امروز جامعه را پاسخ بدهند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: پویایی و بالندگی فرهنگ در جامعه زمانی است که دستگاه‌های فرهنگی، پیشتازان عرصه فکر و فرهنگ و همچنین اهالی قلم را تشویق کنند تا به مطالعه و تحقیق بپردازند و حاصل این‌گونه تلاش‌ها را در قالب کتاب در معرض استفاده عموم مردم قرار دهند.

وی با بیان این‌که امروز وظیفه همه افراد فرهیخته و نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت روزافزون مساله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند، گفت: نمایشگاه‌های کتاب انگشت اشاره مثبت و فرخنده‌ای است که برای علاقه‌مندان می‌تواند فرصتی مغتنم و عامل ترغیب‌کننده خوبی برای گسترش امر کتابخوانی و اهمیت قایل شدن برای کتاب تلقی شود و بازدید از آن، می‌تواند عاملی برای انس بیشتر مردم با کتاب باشد.

اسماعیلی در ادامه سخنانش اظهار کرد: هر گامی به هر اندازه در راستای تثبیت و تقویت عادت به مطالعه در جامعه برداشته شود، برای همه فرهیختگان مژده‌ای بزرگ به شمار می‌آید و به‌یقین چنین اقدامی  شایسته آفرین‌گویی و سپاسگذاری است.

وی پس از سخنرانی در آیین گشایش هشتمین نمایشگاه کتاب استان قم (دویست‌وسی‌امین نمایشگاه کتاب استانی کشور) از بخش‌های مختلف این نمایشگاه دیدار کرد و در جریان آخرین دستاوردهای صنعت نشر استان قم قرار گرفت.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از شرکت در این مراسم (پنجشنبه، پنجم بهمن) به همراه جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و همچنین احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ این وزارتخانه از انتشارات، کتابفروشی و فروشگاه انصاریان استان قم دیدار کرد.

وی در این دیدار با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که «کتاب باید در جامعه تبدیل به یک نیاز شود» اظهار کرد: باید بکوشیم تا در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری حرکت کنیم.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر کتاب به یک نیاز در جامعه تبدیل شود، به‌تدریج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز توسعه می‌یابد. در این میان نقش آموزش و پرورش در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه انکارناپذیر است.

اسماعیلی توضیح داد: هر کتابی که تولید می‌شود باید مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند و برای رفع آن‌ها راهکارهای اساسی و کاربردی ارایه دهد. بنابراین، مولفان باید در تولید محتوا به نیازهای جامعه و علایق مخاطبان توجه داشته باشند.

گزارش شماره سه سفر دو روزه علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌زودی از «ایبنا» منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها