به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست «سبك زندگي و رسانه» امروز پنجشنبه(پنجم بهمن ماه) با حضور محمدمهدي انصاري، مديركل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد و سردبير خبرگزاري كتاب ايران، سعيد مقيسه، مدير شبكه پنجم سيما و فرهاد مهدوي پژوهشگر رسانه، در موسسه مطالعات راهبردي افرا برگزار شد.
انصاري، در اين نشست گفت: هژموني(سلطهطلبي) فرهنگي در دنياي مديا كراسي(حاكميت رسانهاي) قرن 21 با اعمال مباحث ايدئولوژيك، در صدد ترويج سبك زندگي غالب غربي است.
مدير دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانههاي وزارت ارشاد با مهم خواندن سواد رسانهاي مخاطبان عنوان كرد: افزايش سواد رسانهاي مخاطبان يكي از روشهايي است كه ميتوان از طريق آن الگوسازي نادرست عصر حاكميت رسانه را كاهش داد.
وي اظهار كرد: مخاطب خنثي ناشي از بيسوادي رسانهاي است و مخاطبان بايد قدرت تحليل پيامهاي رسانهاي را كه از منابع و فرستندههاي گوناگون به آنهاميرسد داشته باشد و موضع خنثي نگيرد.
انصاري با بيان اينكه بايد سبك زندگي ايراني و اسلامي و مطالبات آن سنجيده و بررسي شود، اظهار كرد: حوزههاي فرهنگي و رسانهها با همسويي با دغدغههاي اسلامي بايد اين سبك زندگي را به يك الگو تبديل كنند.
سردبير خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) عنوان كرد: نداشتن مهارت تحليل پيام رسانهاي باعث ميشود به عنوان مثال صفحههاي اجتماعي اينترنتي مانند فيس بوك، دشمني جدي براي خانوادهها محسوب شود.
مديركل پژوهشي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: تنوع رسانهها در دنياي امروز نسبت به 10 سال پيش امري بديهي است و به دليل گستردگي رسانهها در قرن 21 اين عصر را مدیا کراسی(حاكميت رسانه) نامگذاري كردند.
وي با اشاره به حاكميت رسانه در عصر حاضر عنوان كرد: رسانههاي امروز با حوزههاي اطلاعرساني وسيعي مانند راديو، تلويزيون، اينترنت، مطبوعات و وبلاگها روبهرو هستند.
انصاري عنوان كرد: رسانههاي با وارد شدن در عرصههاي گوناگون اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، سياسي، سبك زندگي بشر را تغيير دادهاند.
مدير دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانههاي وزارت ارشاد عنوان كرد: هژموني(سلطه طلبي) غربي با مباحث ايدئولوژيك انحرافي در صدد تسلط سبك و فرهنگ زندگي غربي از طريق رسانهها هستند.
وي اظهار كرد: استراتژی فرهنگ غربي با پشت سرگذاشتن مرزهاي عقيدتي، در پي سلطهگري بر دنياست.
سردبير خبرگزاري كتاب ايران عنوان كرد: رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفرشان به خراسان شمالي سوالهاي كليدي درباره سبك زندگي اسلامي مطرح كردند كه بايد با برنامههاي راهبردي و عملي فرهنگي دنبال شود.
وي با تاكيد بر سياستگذاري، طراحي و مهندسي فرهنگي از سوي نخبگان، انديشمندان و حوزويان گفت: مشكلات حوزه فرهنگي بسيار زياد است و ما بايد اين حجم كمي كه دشمن از فضاي فرهنگي احاطه كرده در بزنگاه لازم متوقف كنيم.
انصاري با بيان اينكه كار مهندسي فرهنگي انجام ندادهايم، اظهار كرد: دليل آسيبپذيري جبهه فرهنگي اين است كه طرح و برنامه مهندسي شده فرهنگي منسجم در اين زمينه انجام نشده و در صورت انجام، به طور حتم تاثيرگذار خواهد شد.
مدير دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانههاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: مهمترين ويژگي سبك زندگي ايراني اسلامي، آموزههاي ديني، انساني آن است كه بايد از طريق آموزش و فرهنگسازي مهندسي شود.
وي با برشمردن نمونههايي از سبك زندگي امروز كه مغاير با سبك زندگي و الگوي فرهنگ ايراني اسلامي است، اظهار كرد: به عنوان مثال مقابله با اسرافكاري در شيوه زندگي و ترويج مصرفگرايي و الگوي نادرست در زندگي امروز نياز به اصلاح دارد.
انصاري عنوان كرد: سبك زندگي اسلامي ايراني، تعاليبخش و مبتني بر فطرت انساني است و اين فرهنگ برندهاي معتبري مانند خانوادهمحوري را به عنوان يك نماد و سبك زندگي در بطن خود دارد.
پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۳
نظر شما