پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
اصول تریاژ بیمارستانی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

شکایات قلبی عروقی پرخطر 

درد قفسه سینه نیز یک علامت شایع در اورژانس است. علایم بیماری‌های ایسکمیک قلبی همیشه اختصاصی نیستند و گاه افتراق بیمار ایسکمیک قلبی در تریاژ بسیار مشکل است. در کل بیمار با یک حمله حاد درد سینه یا اپی گاستر همراه یا بدون علایم دیگر معمولاً نیاز به گرفتن الکتروکاردیوگرافی فوری برای تشخیص سریع‌تر بیماری قلبی دارد و بنابراین نمی‌تواند منتظر بماند و در گروه بیماران سطح 2 تقسیم‌بندی می‌شود. البته بیماران با درد قفسه سینه که از نظر همودینامیک بی‌ثبات هستند، به طور مثال علایم شوک یا کاهش خون‌رسانی دارند یا نیاز به مداخله فوری مثل حمایت همودینامیک یا راه هوایی دارند در سطح 1 قرار می‌گیرند.
نتیجه کلی این است که بیماران با درد قفسه سینه معمولاً در سطح 2 یا 1 قرار می‌گیرند.
البته پرستاری با تجربه ممکن است موارد استثنایی داشته باشد. برای مثال بیماری 20 ساله با درد قفسه سینه و سرفه و تب خطر بسیار کمی برای درد ایسکمیک قلبی دارد و به طور معمول در سطح 3 قرار می‌گیرد اما بیمار چاق با درد اپی گاستر و خستگی ریسک بیماری ایسکمیک بالایی دارد و در سطح 2 قرار می‌گیرد.
غیر از درد قفسه سینه سایر شرایط قلبی پرخطر شامل احتمال کریز هیپرتانسیون، انسداد شریانی و بیمارانی که با تب بعد از تعویض دریچه مراجعه می‌کنند، هستند.

صفحه 21/ اصول تریاژ بیمارستانی/ محمد افضلی مقدم ... [و دیگران] انتشارات تیمورزاده/ چاپ اول/ سال 1391/ 120 صفحه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها