دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۴
كتابخانه‌ای با گنجينه‌ای ارزشمند از نسخه‌های خطی و سنگی

امير‌علي مقيمي، مسوول كتابخانه مركزي آستان حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) گفت: اين كتابخانه با داشتن مخزن سه‌هزار جلدي از كتاب‌هاي چاپ سنگي و هزار و 500 نسخه از آثار مكتوب خطي، شاخص است.-

مقيمي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين باره عنوان كرد: نسخه‌هاي نفيس و ارزشمند مانند «تحرير‌الحكام» علامه حلي، «مجموعه‌اي در فقه» به خط شهيد ثاني از دوره صفويه و قرآن نفيسي از قرن دهم، از نمونه‌‌هاي ارزشمند در اين كتابخانه‌اند.

وي با اشاره به تاسيس اين كتابخانه در سال 1324 گفت: اين كتابخانه اكنون با داشتن 70 هزار عنوان كتاب (بيش از 100 هزار جلد) كتاب فارسي و عربي در حوزه عمومي، ماهانه هفت‌هزار نفر مراجعه‌كننده دارد و شش‌هزار نفر نيز عضو اين كتابخانه‌اند.

نمايي از كتابخانه آستان حضرت عبدالعظيم حسني(ع)


مسوول كتابخانه مركزي آستان حضرت عبدالعظيم حسني(ع) با اشاره به ويژگي‌هاي خاص اين كتابخانه براي استفاده محققان و پژوهشگران گفت: اين كتابخانه با داشتن نسخه‌هاي نفيس و ارزشمند، منبع مناسبي براي تحقيق در حوزه علوم انساني است كه هميشه و در هر زماني در دسترس اين قشر قرار مي‌گيرند. 

مقيمي با بيان اين‌كه اين كتابخانه از سال 1390 با همكاري نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و به صورت مشاركتي اداره مي‌شود، اظهار كرد: اين كتابخانه با ثبت كليدواژه‌هاي اختصاصي براي كتاب‌ها، با قيد شماره صفحه امكان پيدا كردن كتاب موردنظر را با جست‌وجوي كلمه مورد تحقيق فراهم مي‌كند. 

وي درباره كتابخانه‌هاي حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) عنوان كرد: كتابخانه شماره يك آستان با نام كتابخانه مركزي، كتابخانه‌هاي نجوم، حوزه‌هاي علميه خواهران و برادران و كتابخانه تخصصي حديث كه تا مقطع كارشناسي ارشد امكان استفاده براي دانشجويان را فراهم كرده، خدمات کتابخانه‌ای به مراجعان و زائران ارايه می‌کنند.

مسوول كتابخانه مركزي آستان  عبدالعظيم حسني(ع) همچنين از افتتاح  كتابخانه عمومي شماره دو اين آستان تا پايان سال جاري خبر داد و اظهار كرد: همچنين كتابخانه وقفي محمد ميمند كه ملك آن متعلق به آستان حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) است، در طرح توسعه حرم تا خرداد ماه سال 92 به بهره‌برداري مي‌رسد. 

مقيمي با اشاره به مراجعه 70 درصدي براي استفاده از سالن قرائت‌خانه و خدمات اينترنتي اين كتابخانه گفت: تصميم داريم با راه‌اندازي كتابخانه مخزن باز براي خواهران و برداران به طور مجزا در كتابخانه مركزي صحن و تعبيه قفسه‌هاي جداگانه كتاب، از ظرفيت زائران براي افزايش كتابخواني و مراجعه به كتاب استفاده كنيم.
 
وي اظهار كرد: كتابخانه مخزن باز در حوزه استفاده از كتاب‌هاي عمومي براي استفاده زائران، باعث آشنايي و دسترسي بيشتر زائران از كتابخانه مي‌شود و سالن قرائت خانه باز با ايجاد قفسه‌هاي جداگانه در اين كتابخانه استفاده از كتاب را براي زائران آسان‌تر مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها