آرش نورآقایی، طراح جشنواره سفرنگاري ناصرخسرو، از برگزاری مراسم بزرگداشتی برای منوچهر ستوده، پژوهشگر ایرانی در دومین دوره این جشنواره خبر داد. منوچهر ستوده، پژوهشگر ایرانی در آستانه یکصد سالگی همچنان به تحقیق و پژوهش درباره ایران مشغول است.-
نورآقايي همچنين درباره شيوه ادبي سفرنامهنويسي گفت:سفرنامه نويسي يك ژانر ادبي است كه يك هزار سال در ايران قدمت دارد و در قدیم بسیار مورد توجه بوده است، ولی به تدریج به دست فراموشي سپرده شد. تلاش ما این است که این سبک و ژانر ادبی را دوباره میان ايرانيان به ويژه جوانان احيا كنيم.
طراح جشنواره سفرنگاري ناصرخسرو با تاکید بر آنکه ناصر خسرو پیش از مارکو پولو سفر به دور دنیا را آغاز کرده بود، گفت: متاسفانه شخصیت سفرنامهای ناصرخسرو حتی میان ایرانیان نیز ناشناخته مانده است. از این رو ما باید در حفظ داشتهها و سرمايههاي فرهنگي خود بکوشیم و اجازه ندهیم تا كشورهاي ديگر آنان را به نام خود ثبت كنند. كاري كه آذربايجان در ثبت نام نظامي گنجوي و تركيه در ثبت نام مولانا به نام کشورشان كردند.
در ادامه نورآقايي اهداف ديگر جشنواره سفرنگاري ناصرخسرو را ثبت و رشد فرهنگ سفر، ايجاد انگيزه براي سفر، اشتغالزايي و در نهايت رشد گردشگري كشورمان عنوان كرد.
همچنين به گفته منصور خضراييمنش، عضو شوراي سياستگذاري دومين جشنواره سفرنگاري ناصرخسرو در روز برگزاري جشنواره نيز نمايشگاه عكس آثار منتخب جشنواره به مدت سه ماه در سكوي ديد باز برج ميلاد افتتاح ميشود.
دومين جشنواره ملي سفرنگاري ناصرخسرو پنجشنبه (پنجم بهمن) از ساعت 8و 30 دقيقه تا 14 در سالن همايش برج ميلاد برگزار ميشود.
از منوچهر ستوده تاکنون بیش از 50 جلد كتاب با موضوع ايرانشناسي منتشر شده است.
کتاب ده جلدی «از آستارا تا استرآباد» از مهمترین آثار ستوده است. همچنين كتاب جديد او با عنوان «البرز كوه» نيز چندی پیش راهی بازار نشر شد.
نظر شما