دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۱
نگارش جلد پنجم «روزشمار 15 خرداد» به پايان رسيد

محمد قبادي که نگارش جلد پنجم «روزشمار 15 خرداد» را به پايان رسانده گفت: در مرور وقایع بهار سال 1341 سخنراني‌هاي آيت‌الله طالقاني در ايام محرم و درباره حكومت پهلوي و اعتراض‌ها و انتقاد‌هاي ایشان بازتاب دارد._

محمد قبادي که جلد پنجم «روزشمار 15 خرداد سال 1342» را برای انتشار به دفتر ادبيات انقلاب اسلامی حوزه هنري تحويل داده، در اين باره به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: تاكنون از اين مجموعه جلد‌هاي اول، دوم و سوم منتشر شده و مجلدات دیگر در حال تدوين یا آماده‌سازی برای چاپ است.

وي ادامه داد: هر يك از اين مجلدات يك فصل از سال‌های 1340 تا 1343 را در بر مي‌گيرد و در جلد پنجم اتفاق‌هاي بهار سال 1341 شرح داده مي‌شود. مهم‌ترين موضوع آن هم عزل علي اميني و نخست‌وزيري اسدالله علم است.

قبادي درباره سبك نگارش اين اثر توضيح داد: تدوين كتاب همان روال سه جلد منتشر شده را دارد و اطلاعات آن بر اساس روزشماری از اخبار دارای اولويت‌‌دار تاریخی نسبت به نهضت امام خمینی(ره) و مبارزه با حکومت پهلوی تدوين و تنظيم شده‌اند. البته وقايع اين برهه از زمان بيشتر به مسايل روزمره حكومت پهلوي و جامعه آن روز باز مي‌گردد.

وي ادامه داد: در مرور وقایع بهار سال 1341 سخنراني‌هاي آيت‌الله طالقاني در ايام محرم و درباره حكومت پهلوي و اعتراض‌ها و انتقاد‌هاي ایشان بازتاب دارد. مساله ديگر توجه به طرح شايعه‌ای از سوی حكومت پهلوي توسط حسن ارسنجاني، وزیر کشاورزی، مبني بر موافقت آيت‌الله حكيم، از مراجع تقلید با قانون اصلاحات ارضي است كه با عكس‌العمل شديد ایشان مواجه شد.

قبادي درباره مساله‌اي كه در اين فصل از تاريخ چشمگيرتر است، گفت: آشكار شدن اختلاف محمدرضا پهلوي با علي اميني پس از بازگشت از سفر به آمريكا مهم‌ترين مساله است. زيرا علي اميني بر سر بودجه ارتش در سال 1341 كه به استناد بودجه سال 1340 نوشته شده بود و حكومت پهلوي تنها يك دوازدهم آن را پرداخت مي‌كرد، با مشكل روبه‌رو شد.

وي درباره منابعي كه براي نگارش اثر از آن استفاده كرده است افزود: جز در بخش خاطرات كه مريوط به وقايع روز است، با موضوع‌های تحليلي روبه‌رو هستیم و بيش از 85 درصد اطلاعات آن‌ها به استناد روزنامه‌‌هاي آن دوره به دست آمده است. بخش‌هایی هم مربوط به اخبار بولتن‌های محرمانه آن دوران است و بخشي هم به كتاب‌هاي اسنادي اختصاص دارد كه بيان كننده فضاي جامعه در دوران حكومت پهلوي هستند. 

قبادي درباره مدت زمان نگارش جلد پنجم «روزشمار 15 خرداد» گفت: دفتر ادبيات انقلاب اسلامي طرح بلند مدتی را براي اين كار در نظر گرفته است و همكاران ما پيش از نگارش اين كتاب‌ها، منابع مختلفي را یادداشت‌برداري كرده‌اند. به همين دليل براي نگارش كتاب مدت زمان زيادي صرف جمع‌آوري منابع نشد و در پاره‌اي موارد اگر در مورد مساله‌اي با سوال روبه‌رو مي‌شدم به اصل منابع مراجعه مي‌كردم.

وي ادامه داد: نوشتن اين اثر كمتر از يك سال طول كشيد و آن را در بيش از 400 صفحه به دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري تحويل دادم.

قبادي درباره نگارش كتاب‌هاي مشابه اين اثر گفت: پيش از اين مجموعه‌ای با اين محتوا و گستردگي نديده‌ام. چارچوب اين اثر بر اساس كارشناسي‌ها مشخص شده و نويسندگان ديگري نگارش جلد‌هاي بعدي اين مجموعه را بر عهده دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها