رضایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: صنعت چاپ کشور اکنون در معرض آسیبهای جدی قرار گرفته است. بنابراین، اعلام میکنم که اگر این صنعت را جدی نگیریم تمام صنایع کشور لطمه میبینند. همچنین اگر این صنعت از امکانات لازم برای انجام وظیفه برخوردار نباشد، سایر صنایع نیز موفق نخواهند بود.
عضو شورای سیاستگذاری صنعت چاپ با بیان اینکه صنعت چاپ و بستهبندی اکنون یک کار تخصصی و یک علم فوقالعاده مهم و پیشرفته است و همچنین استادان و دانشمندان بسیاری در این رشته فعالیت میکنند، اظهار کرد: غنای فرهنگی کشور ما از بالاترین سطح در دنیا برخوردار است. بنابراین باید تمهیداتی اندیشیده شود تا کتابهای دانشمندان این مرز و بوم به زبانهای مختلف ترجمه و صادر شوند. این اقدام علاوه بر اینکه در بخش صادرات ارزآوری بسیار زیادی را سبب میشود، زمینههای معرفی و صادرات فرهنگ اصیل اسلامی را نیز فراهم میکند.
رضایی با بیان اینکه هیچ تولیدکنندهای بینیاز از صنعت چاپ نیست، بیان کرد: صنعت چاپ و بستهبندی علاوه بر اینکه باعث جذابیت شکل ظاهری انواع بستهها میشود، مشخصات مواد داخل بستهها را نیز به خریدار معرفی میکند. اگر تمامی مسوولان، این صنعت را جدی بگیرند انقلاب عظیمی در اشتغالآفرینی و ارزشافزوده کالاها و به صورت کلی در توسعه همه جانبه کشور رخ میدهد.
وی در پایان گفت: برطرف شدن مشکلات صنعت چاپ تنها به دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نخواهد گرفت بلکه باید تمام وزارتخانهها دست یاری به سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دراز کنند. باید کارشناسانی دلسوز با دید ملی و معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران به صورت عمیقتر و سالمتر برای حل مشکلات این صنعت وارد عمل شوند. خوشبختانه با انتصاب علی اسماعیلی به عنوان سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای سیاستگذاری صنعت چاپ مقدمات این اقدام فراهم شده است.
کارگروهی برای رفع مشکلات داخلی صنعت چاپ تشکیل شود
علی مغانی، رییس انجمن واردکنندگان ماشینآلات چاپ و بستهبندی با بیان اینکه کارشناسان و صاحبنظران صنعت چاپ مشکل تحریم را پذیرفتهاند اما انتظار دارند تا مسوولان با تشکیل کارگروه ویژهای به بررسی و رفع مشکلات داخلی صنعت چاپ بپردازند.
وی اظهار کرد: ما به عنوان اهالی صنعت چاپ خود را با مشکل تحریم به عنوان یک مشکل جهانی وفق دادهایم اما خواستار از میان برداشتن یک سلسله قوانین دست و پاگیر در حوزه صنعت چاپ هستیم.
رییس انجمن واردکنندگان ماشینآلات چاپ و بستهبندی مشکلات موجود در گمرک، دارایی، بیمه، تعرفهها و ثبت سفارش کالاها را از عوامل بازدارنده در پیشرفت صنعت چاپ دانست و گفت: امیدواریم مسوولان مربوطه با رفع این موانع از دوباره کاریها در وزارتخانههای مختلف جلوگیری کنند.
عضو شورای سیاستگذاری صنعت چاپ افزود: همین که در حال حاضر دستاندرکاران صنعت چاپ با وجود مشکلات زیاد توانستهاند کالایی را وارد کشور کنند، خود نوعی ایثارگری و جنگیدن علیه استکبار جهانی است. بنابراین، انتظار داریم تا روند ورود کالاها و مواد اولیه صنعت چاپ به کشور تسهیل یابند.
مغانی با بیان اینکه مشکل صنعت چاپ کشور تنها کاغذ نیست، گفت: کاغذ در کلیات چاپ دنیا 30 درصد مصرف صنعت چاپ و بستهبندی کشور را شامل میشود. 70 درصد دیگر این صنعت را مقوا، گلاسه و... تشکیل میدهند. دولت و متولیان صنعت چاپ کشور باید برای رفع مشکلات موجود در کل کالاهای مصرفی صنعت چاپ تمهیداتی را بیندیشند.
وی از کارشناسی نبودن فرآیند تعیین کد کالاها ابراز نارضایتی کرد و گفت: متاسفانه کاغذ تحریر در اولویت پنج کالایی قرار گرفته در حالی که کاغذ سیگار در اولویت 2 کالایی قرار گرفته است.
رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در پایان اظهار کرد: امیدوارم با ورود علی اسماعیلی در بخش معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل شایستگی و درایتی که از وی سراغ داریم و همچنین همکاری روزافزون وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوانیم در چند ماه آینده شاهد رفع مشکلات صنعت چاپ کشور باشیم.
وزارت ارشاد برای تبیین اهمیت و جایگاه صنعت چاپ میکوشد
علی نیکوسخن، رييس اتحادیه چاپخانهداران تهران تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ را حرکتی موثر برای حل مشکلات صنعت چاپ دانست و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است تا اهمیت و جایگاه صنعت چاپ را تبیین کند.
وی بیان کرد: اتحادیه چاپخانهداران تهران از حدود سه سال پیش مشکلات صنعت چاپ کشور را به صورت مکتوب در اختیار رییسجمهوری، مجلس شورای اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شورای اصناف کشور، مجمع امور صنفی، کمیسیون نظارت و تمام نهادها و ارگانهای ذیربط قرار داد.
نیکوسخن، گرانی و کمبود مواد اولیه و مصرفی صنعت چاپ، تحریمها، عدم حمایت دولت، رکود بازار کار، عدم تسهیلات بانکی، مسایل مربوط به مالیات و شهرداری را از مشکلات اصلی صنعت چاپ کشور دانست.
رييس اتحادیه چاپخانهداران تهران افزود: خوشبختانه از زمان دولت دهم بهویژه با روی کار آمدن سیدمحمد حسینی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی به عنوان سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حرکتهای مثبتی در راستای حل مشکلات صنعت چاپ انجام شده که قابل قدردانی است.
نیکوسخن در ادامه سخنانش گفت: بازدید از کتابفروشیها و چاپخانهها، تعامل نزدیک با دستاندرکاران صنعت چاپ و آشنایی با مشکلات صنعت چاپ و همچنین تشکیل جلسات متعدد با هدف رفع مشکلات این صنعت از این حرکتهای مثبت محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ برای سایر صنایع مانند اکسیژن است برای انسان، افزود: پیشبینی میکنم اگر جلوی پیشروی مشکلات صنعت چاپ کشور گرفته نشود، باید به زودی شاهد تعطیلی برخی واحدها و چاپخانهها باشیم.
رييس اتحادیه چاپخانهداران تهران با بیان اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمهیدات گستردهای برای حل مشکلات صنعت چاپ اندیشیده شده است، گفت: شورای سیاستگذاری صنعت چاپ هفته گذشته نشستی را با نمایندگانی از کمیسیون صنایع و اقتصاد مجلس شورای اسلامی با هدف بررسی مشکلات صنعت چاپ و ارایه راهکار یرای حل آنها برگزار کرد. این شورا در هفته جاری نیز با محمدصادق مفتح، قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نشستی با هدف مذکور برگزار خواهد کرد.
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۱
نظر شما