جدیدترین شماره «رشد آموزش جغرافیا» با موضوعهایی مانند «آموزش جغرافیا در هند»، «صنعتی شدن روستایی در چین» و «الگویی برای بازدید علمی» به مسایل این حوزه میپردازد.-
«یادداشت سردبیر» بهقلم سیاوش شایان با نام «در باب مرام معلمی جغرافیا» به انتشار 27 ساله این فصلنامه اشاره میکند. «آموزش جغرافیا در هند» نوشته مجتبی مقصودی، پژوهشی براساس مطالعه تطبیقی برنامه درسی جغرافیا در دورههای راهنمایی در کشورهای ایران، هندوستان، مصر، برزیل، کانادا، استرالیا و آلمان است.
مقاله «فرسایش خندقی» از سیاوش شایان، شهرام امیری و غلامرضا زارع به فرسایش خندقی که یکی از انواع فرسایش آبی و تشدیدکننده فرسایش خاک است، میپردازد.
«بابا گُر گُر» مقالهای از پیمان کریمی و مسعود خسرونژاد است که نگاهی به چشمههای آب گرم در شمال شهر قروه و اطراف بیجار دارد. مقاله «اوویی، شهری دستکَند در فلات ایران» بهقلم امیر فخرآبادی به نوشآباد بزرگترین شهر زیرزمینی در هشت کیلومتری کاشان پرداخته که سه طبقه زیر زمین قرار گرفته است.
«ما کمنویس بار آمدهایم» از مهدی چوبینه گزارشی از سفر به استان خراسان جنوبی و صحبت معلمان جغرافیای این استان است. زهرا عباسی نیز در «نیاسر، باغشهر کهن ایرانزمین» با هدف شناسایی و بررسی کهنترین باغشهر ایران (نیاسر) به جاذبههای گردشگری آن میپردازد.
خلیل رحمانی و محمدرضا تقوی در مقاله «صنعتی شدن روستایی در چین» به بررسی رویکرد صنعتی شدن و تغییر و تحول روستایی در چین با روششناسی تحلیلی ـ توصیفی و روش کتابخانهای میپردازد. مقاله «الگویی برای بازدید علمی» از ولیاله جعفریقلعه نیز نگاه آزمایشگاهی به پدیدهها و عوارض جغرافیایی حدفاصل بهشهر و مجموعه تاریخی عباسآباد دارد.
معرفی «انجمن ژئومورفولوژی ایران» و «اخبار، معرفی کتاب و تازههای نشر» بهکوشش کوروش امیرینیا بخشهای دیگر این شماره از فصلنامه «رشد آموزش جغرافیا» بهشمار میروند. بخش پایانی نیز «کشورشناسی: ساموآ» نوشته سعید بختیاری است که به جغرافیای یکصدوشصتونهمین کشور دنیا در نیمکره جنوبی میپردازد.
شماره یکصدویکم فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاعرسانی «رشد آموزش جغرافیا» در 64 صفحه، شمارگان هفتهزار نسخه و بهای 6 هزار و 500 ریال از سوی دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزشوپرورش منتشر شده است.
نظر شما