یکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۱
«كتابخانه‌های عمومی و توسعه فرهنگی» كتاب درسی شد

علي بيرانوند، يكي از مولفان كتاب «كتابخانه‌هاي عمومي و توسعه فرهنگي» گفت: اين كتاب با هدف ارايه منبع درسي براي واحد دانشگاهي كتابخانه‌هاي عمومي و توسعه فرهنگي تاليف شده است.-

بيرانوند در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: تا كنون كتابي براي واحد درسي دانشگاهي با نام كتابخانه‌هاي عمومي و توسعه فرهنگي در رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسي در مقطع كارشناسي ارايه نشده بود. 

وي با بيان اين‌‌كه متاسفانه منبع يكساني براي اين واحد درسي در دانشگاه‌هاي كشور وجود ندارد، اظهار كرد: اين كتاب ابتدا به صورت جزوه براي تدريس در دانشگاه‌هاي پيام نور كشور گردآوري و سپس براي منسجم كردن سرفصل‌هاي درسي در دانشگاه‌هاي پيام نور، تبديل به كتاب شد.

عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور جهرم عنوان كرد: يكسان‌سازي استفاده از منابع در دانشگاه‌هاي گوناگون كشور از يك واحد درسي دانشگاهي باعث مي‌شود عدالت درسي بر قرار شود و يك مرجع مشخص در دانشگاه‌هاي كشور كه مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است، مورد استفاده دانشجويان همان رشته قرار بگيرد.

بيرانوند با بيان اين‌كه دانشجويان علم اطلاعات و دانش‌شناسي در مقطع كارشناسي با استفاده از اين كتاب در مقطع كارشناسي مي‌توانند نياز‌هاي خود را تامين كنند، اظهار كرد: اين كتاب براي تدريس در دانشگاه‌هاي كشور چون دانشگاه آزاد و سراسري، از طريق ارتباط با مدير‌گروه‌هاي مرتبط، معرفي شد.

وي اظهار كرد: استفاده از يك منبع يكسان باعث مي‌شود دانشگاه‌هاي كشور بر محتواي كلي واحدهاي درسي دانشگاهي تمركز كنند و بخشي از واحد‌هاي درسي مغفول نماند.

عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور جهرم درباره خلاء‌هاي موجود در تاليف كتاب با موضوع كتابخانه‌هاي عمومي و توسعه فرهنگي كه واحد دانشگاهي با همين نام نيز در رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسي وجود دارند، اظهار كرد: مطالعه، سرانه كتابخواني، تاثير متقابل مطالعه در كتابخانه‌هاي عمومي و نقش كتابخانه‌هاي عمومي در كتابخواني از مواردي است كه نياز به تاليف دارند.

بيرانوند درباره كتاب‌هايي كه به شيوه گردآوري از منابع گوناگون تاليف مي‌شوند، اظهار كرد: جزوه‌هاي درسي دانشگاهي وقتي تبديل به كتاب مي‌شوند به صورت منسجم با يكسان‌سازي منابع، داراي آموزش هدفدار مي‌شوند و تاليف صرف وجود ندارد زيرا در كتاب از منابع ديگران هم استفاده مي‌شود.

وي كه استفاده از منابع معتبر و ارجاع مخاطب به منابع استفاده شده براي تاليف‌ كتاب را بالا بردن وجهه علمي كتاب مي‌داند، اظهار ‌كرد: تاليف صرف وجود ندارد و انتشار كتاب‌هاي علمي بدون داشتن منبع مشخص، مورد قبول جامعه علمي نيست.

به گزارش ايبنا، كتاب «كتابخانه‌هاي عمومي و توسعه فرهنگي» به قلم علي بيرانوند و مليحه نيك‌كار از سوي انتشارات چاپار در 205 صفحه منشر شده است. 

اين كتاب به عنوان يك منبع درسي در دانشگاه‌هاي پيام نور در هفت فصل مخاطب را با كتابخانه‌هاي عمومي، جايگاه اجتماعي اين مراكز فرهنگي، جامعه كتابخانه عمومي و استاندارد‌هاي موجود،برنامه‌ريزي و توسعه آن و همچنين بحث ترويج علم و توسعه فرهنگي و توجه به خلاقيت در كتابخانه‌ها آشنا مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها