کتاب «دیباچهای بر هنر جهان باستان (ایران و بینالنهرین)»به قلم وحیده حسینی منتشر شد. کتاب با زبانی ساده و همراه با تصویر به بررسی آثار هنری ایران کهن و ابزار بشر در دورههای باستان و پیش از تاریخ در دو منطقه بینالنهرین و ایران باستان میپردازد.-
وی افزود: کتاب براساس منابع کتابخانهای تدوین شده و به روش «کریستین تامسن»، باستانشناس دانمارکی، دورههای باستانی را برپایه جنس ابزار و ساختههای دست بشر به سه دوره سنگ، مفرغ (برنز) و آهن تقسیم کرده است. از سوی دیگر این ابزار بخشی از آثار هنری هر دوره نیز بهشمار میرود.
این پژوهشگر درباره مخاطب کتاب توضیح داد: علاوه بر دانشجویان رشتههای مختلف مانند تاریخ، باستانشناسی، معماری، هنر و فرهنگ و زبانهای باستانی، بهدلیل تصویرهای هنری که از دورههای مختلف تاریخی بهره گرفته شده است، برای مخاطب عام نیز کاربرد دارد.
«(دیباچهای بر) هنر جهان باستان (ایران و بینالنهرین)» در سه بخش «پیش از تاریخ»، «بینالنهرین» و «ایران باستان» آثار دورهها و منطقههای مختلف را بررسی کرده است.
بخش «پیش از تاریخ» به «دوره پارینهسنگی»، «دوره میانسنگی»، «دوره نوسنگی»، «دوره فلزات» و «دوره آهن» تقسیم شده است. بخش «بینالنهرین» نیز به «سومر»، «اکد»، «بابل» و «آشور» میپردازد.
«ایران باستان» بخش سوم کتاب را تشکیل میدهد که شامل «عیلام»، «هخامنشیان»، «سلوکیان»، «اشکانیان» و «ساسانیان» است. در پایان نیز فهرست منابع و نمایه آورده شدهاند.
وحیده حسینی، متولد 1359 و دارای کارشناسی ارشد فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه شیراز است و هماکنون به تدریس در دانشگاههای مختلف شیراز مشغول است. وی دو کتاب دیگر با عنوانهای «ادبیات و اسطوره» و «دایرهالمعارف خدایان، الههها و اسطورههای باستان» در دست تدوین دارد.
چاپ نخست کتاب «دیباچهای بر هنر جهان باستان (ایران و بینالنهرین)» بهقلم وحیده حسینی در 120 صفحه، شمارگان یکهزار و 100 نسخه و بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس بهچاپ رسیده است.
نظر شما