سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۶
انتشار تفسیر پنج جلدی غزل‌های حافظ به كوشش حميديان

تفسیر غزل‌های حافظ به کوشش سعید حمیدیان در مجموعه‌ای پنج جلدی با عنوان «شرح شوق» تا پایان امسال منتشر می‌شود. این پژوهشگر به «ایبنا» گفت که اساس کار وی نسخه‌ای از دیوان حافظ به تصحیح پرویز ناتل خانلری بوده، ضمن آن‌که نسخه محمد قزوینی را نیز مدنظر داشته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مجموعه پنج جلدی «شرح شوق» به قلم حمیدیان به شرح و تفسیر غزل‌های حافظ اختصاص دارد. جلد نخست این مجموعه که در حقیقت مدخلی بر موضوع شرح غزل‌های حافظ بود و به بررسی مباحث موضوعی درباره حافظ، شعر و اندیشه او و شرح غزل‌هایش اختصاص داشت، در سال 1389 از سوی نشر قطره به چاپ رسید.

حمیدیان درباره این مجموعه و دیگر مجلدهای آن به «ایبنا» گفت: چهار جلد دیگر این مجموعه که به شرح غزل‌ها اختصاص دارد، آماده شده است و در حال حاضر فهرست اعلام این مجموعه را آماده می‌کنم که در انتهای مجلد پنجم منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: شرح غزل‌های حافظ به ترتیب از نخستین غزل آغاز شده و غزل به غزل ادامه داشته و در هر غزل تمامی جزئیات آن قید شده است. اساس کار نیز نسخه‌ای از دیوان حافظ به تصحیح پرویز ناتل خانلری بود، البته نسخه محمد قزوینی را نیز مدنظر داشته‌ام.

این پژوهشگر پیش‌تر نیز درباره مجموعه «شرح شوق» به «ایبنا» گفته بود: «حود 25 سال زمان برای یادداشت‌برداری‌های شرح غزل‌های حافظ صرف کردم. حدود چهار سال نیز این یادداشت‌ها را تنظیم و تدوین کرده‌ام که حجمی در حدود چهار هزار صفحه دارد.»

وی همچنین بر ارایه نگاهی نو نسبت به غزل‌های حافظ در این شرح تاکید کرده و گفته بود: «در این شرح سعی کرده‌ام جنبه‌هایی نویی از شعر او را نشان دهم و نگاهم متفاوت از دیدگاه‌هایی باشد که تاکنون نسبت به حافظ و شعر او ارایه شده و تعداد آن‌ها نیز نسبتا زیاد است. همچنین سعی کرده‌ام شرحی که بر غزل‌های حافظ می‌نویسم با دیدگاه‌های علمی همراه باشد و به جای تعصب صرف داشتن در این زمینه و ستایش محض حافظ، تمامی جنبه‌های شعر او را نشان دهم.»

به گفته حمیدیان تا پایان امسال و با انتشار چهار مجلد دیگر آن، مجموعه پنج جلدی «شرح شوق» از سوی نشر قطره راهی بازار کتاب می‌شود.

سعید حمیدیان متولد 1324 و دارای دكترای رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و در حال حاضر نیز عضو هیات علمی دانشكده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی است.

«آرمان‌شهر زیبایی» (گفتارهایی در شیوه بیان نظامی)، «درآمدی بر اندیشه و هنر فردوسی»، «داستان‌ دگردی‍سی‌: روند دگ‍رگ‍ون‍ی‌‍‌های شعر نیما ی‍وشیج‌»، «تصحیح فرهنگ جعفری»، «تصحیح دیوان امیر شاهی سبزواری»، «تصحیح خمسه نظامی گنجه‌ای» و ترجمه «ایوانف»، «دنیای قشنگ نو»، «آدم‌های ماشینی»، «سه خواهر» و «خطابه پوشكین» از  آثار منتشر شده اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط