ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
تماس خانگی با دود حاصل از بقایای موجودات زنده (چوب، کود حیوانی، بقایای محصول، ذغال چوب)، به طور تخمینی مسئول 3% از دست رفتن سالهای عمر به دلیل ناتوانی (DALYs) در جهان است، که از عفونتهای تنفسی حاد تحتانی در کودکان و COPD و کانسر ریه در زنان نشأت میگیرد. این بار بیماری باعث میشود که تماس خانگی با دود حاصل از موجودات زنده به عنوان دومین خطر محیطی برای سلامتی و بهداشت در نظر گرفته شده و پس از آب و سرویس بهداشتی ناسالم و عدم رعایت بهداشت در مقام دوم قرار گیرد؛ و بار خطر ناشی از آن 5/3 برابر بیشتر از آلودگی هوا در خارج ساختمان دانسته شود.
بیش از نیمی از جمعیت جهان از سوختهای حاصل از موجودات زنده برای آشپزی، گرمکردن یا نانوایی استفاده میکنند. این امر بیشتر در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه رخ میدهد. از آنجایی که بیشتر خانوادهها، این سوختها را در اجاقهای باز ناکارآمد و در داخل خانه با تهویه ضعیف، میسوزانند، زنان و کودکان خردسال هر روز در معرض سطوح بالایی از دود قرار میگیرند. در این خانهها، سطوح متوسط 24 ساعته ذرات ریز، که جزیی از دود biomass است، 2 تا 30 برابر بیشتر از استانداردهای ملی کیفی هوا است که توسط EPA ایالات متحده وضع شده است.
صفحه 87/ اصول طب داخلی هاریسون2012(بیماریهای تنفسی)/ دن لوئیس لانگو... و دیگران/ یعقوب نادری/ انتشارات تیمورزاده و نشر طبیب/ چاپ اول/ سال 1391/ 200 صفحه
نظر شما