چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳
خبرنگاران از تحولات «سرمایه‌داری و دگردیسی آفریقا» نوشتند

«سرمایه‌داری و دگردیسی آفریقا» کتابی از «ماری ـ آلیس واترز» و «مارتین کپل» است. این خبرنگاران گزارشی از گینه استوایی در آفریقای مرکزی ارایه می‌دهند و تمرکز اصلی آن‌ها بر دگردیسی اجتماعی و کاربرد درآمدهای نفتی این سرزمین معطوف است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نوشتار حاضر که توسط مسعود صابری به فارسی برگردانده شده است می‌کوشد از طریق ثبت تحولات گینه استوایی آفریقای مرکزی دریچه‌ای برای فهم تحولات کل آفریقا بگشاید و زمینه‌ای را برای درک تحولات سیاسی مناطق توسعه نیافته جهان فراهم کند.

کتاب «سرمایه‌داری و دگردیسی آفریقا» با بررسی تلاطم‌های سیاسی و فراگیر این سرزمین که در مواردی منجر به بروز جنگ می‌شود، می‌کوشد «دگردیسی تولید و روابط طبقاتی» و «مسیر انترناسیونالیستی انقلاب کوبا» را تبیین کند.

مولفان این نوشتار و گروه خبرنگاران در سال‌های 2005 و 2008 میلادی به کشور آفریقایی گینه استوایی مسافرت کردند تا شاهد تغییرات شتاب‌یابنده آن کشور باشند و گزارش‌هاي مستند ارایه دهند. آن‌ها طی سفر خود با صدها نفر که زندگی‌شان عمیقا تحت تاثیر این وقایع قرار گرفته بود گفت‌وگو کردند، پزشکان و سایر داوطلبان کوبایی خدمات پزشکی که در آن‌جا کار می‌کردند از  افرادی بودند که با آن‌ها مصاحباتی انجام شد. 

«ماری ـ آلیس واترز» سردبیر مجله نیو اینترنشنال است و صدارت انتشارات پاث‌فایندر را هم بر عهده دارد. او موفق شده است کتاب‌هایی مانند «آیا انقلاب سوسیالیستی در ایالات متحده امکان‌پذیر است؟»، «پاث‌فایندر با انقلاب اکتبر متولد شد»، «چه‌گوارا و واقعیت امپریالیستی» و «فمینیسم و جنبش مارکسیستی» را تالیف کند. وی همچنین علاوه بر سهیم بودن در نگارش چندین کتاب‌ پاث‌فایندر، ویراستاری برخی از این آثار را هم عهده‌دار بوده است.

«مارتین کپل» نویسنده دیگر این اثر، سردبیر مدیریتی هفته‌نامه میلیتانت و سردبیر بخش اسپانیایی زبان انتشارات پاث‌فایندر و مجله نووا اینترناسیونال است. وی همچنین عضو کمیته سراسری حزب کارگران سوسیالیست به شمار می‌آید. 

مولفان این کتاب ادعا ندارند که متخصص امور گینه استوایی‌اند، بلکه معتقدند با نگرشی بسیار متفاوت مسایل این منطقه را بررسی و عنوان کرده‌اند. دگردیسی ابزار تولید و روابط طبقاتی جدید که در گینه استوایی در حال شکل‌گیری‌اند از  موضوعات مورد توجه پدیدآورندگان این نوشتارند. 

نگاه اصلی نویسندگان این کتاب به طبقه کارگر است، طبقه‌ای که از چهارگوشه زمین به آن‌جا کشانده شده و در حال رشد و توسعه است، بورژوازی نیز به همان نسبت در حال شکل‌گیری است و در این منطقه اقشاری از سوداگران، دلالان و متخصصان رو به رشدند.

کتاب «سرمایه‌داری و دگردیسی آفریقا» در چهار بخش گزارش‌ها و یادداشت‌های خبرنگارانی که تالیف این اثر را عهده‌دار شده‌اند، ارایه می‌کند.

نخستین چاپ کتاب «سرمایه‌داری و دگردیسی آفریقا» را انتشارات طلایه‌ پرسو با ترجمه مسعود صابری در سال 91 با شمارگان یک‌هزار نسخه در 185 صفحه و بهای هفت هزار تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها