جدیدترین دوفصلنامه «آینه میراث» منتشر شد. این نشریه که از شماره 50 با رتبه علمی و پژوهشی از سوی مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر شده شامل کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاعرسانی در حوزه متون است._
مقاله «انیسالعاقلین ملامیرقاری گیلانی و نسخههای آن» از نازیلا ابویی مهریزی به معرفی «انیسالعاقلین» که به تقلید از گلستان سعدی نگاشته شده است، میپردازد. دیگر مقاله این شماره «نقد تصحیح، تنقیح، ویرایش و مقابله دستور الکاتب فی تعیین المراتب» بهقلم علیاکبر احمدیدارانی به نقد و بررسی این کتاب تازه منتشر شده، پرداخته است.
«رستخیز ناگهان؛ نقش صناعات صوری در مثنوی معنوی» از فرزاد اقبال، درباره شیوه شرح تفسیرهای اشعار مولانا و مقاله «اویم ایوک؛ کهنترین فرهنگ ایرانی» بهکوشش محمود جعفریدهقی به فرهنگ اویم که دربرگیرنده لغتها و جملههای اوستایی و ترجمه آنها به فارسی میانه است میپردازد.
«تحلیل شرح مثنوی میر نورالله احراری و مقایسه آن با شروح دیگر» نوشته حسن دشتی در واقع شرح دیگری بر مثنوی جلالالدین بلخی بهشمار میآید. مقاله «که چو خوش بنگری ای سرو روان...» نوشته علی صفری آققلعه نیز پاسخی بر نقد دیگری است که در شماره گذشته «آینه میراث» منتشر شده بود.
محمدرضا ضیا نیز در مقاله «اشعار نویافته کمال اسماعیل» به بررسی اشعاری پرداخته که در برخی منابع بهنام کمال اسماعیل آورده شدهاند. مقاله «کتاب ارشاد عبدالله قلانسی و نکاتی درباره آن» از محمود عابدی، نقدی است بر کتاب «ارشاد» که از سوی مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر شده بود.
سید محمد عمادی حائری در مقاله «نسخههایی کهن از شرح اشارات طوسی: نسبت آنها با نسخه مولف و نکتههایی در باب سنت تعلیم و تعلم اثر» چند دستنویس کهن از خواجه نصیرالدین طوسی را بررسی و تحلیل میکند. در «طبقهبندی جریانهای رازیشناسی در ایران و غرب» نوشته احد فرامرز قراملکی به تحلیل و مقایسه این جریانها در تمدنهای ایران و مغربزمین و همچنین توصیف گوناگونی آنها از لحاظ روش و جهتگیری میپردازد.
مقاله «رباعیات ازنظرافتاده سلمان ساوجی» از سید علی میرافضلی درباره 23 رباعی از این شاعر در دو دستنویس از کتابخانههای نورعثمانیه ترکیه و کتابخانه دانشکده الهیات دانشگاه تهران است که بهتازگی به آنها دست یافتهاند. در مقاله «گمنامی بنام در تاریخ ادب فارسی» بهقلم احمدرضا یلمهها به معرفی اثیرالدین اومانی میپردازد، شاعری از قرن هفتم هجری قمری که تاکنون از وی نقلی نرفته است.
در بخش پایانی این شماره نیز «چکیده مقالات به عربی» از حامد صدقی و «چکیده مقالات به انگلیسی» بهکوشش حسن لاهوتی آورده شده است تا در اختیار علاقهمندان به زبانهای دیگر نیز قرار گیرند.
شماره 50 دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی «آینه میراث» در 104 صفحه و بهای پنجهزار تومان از سوی مرکز پژوهشی میراث مکتوب برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزهها منتشر شده است.
نظر شما