بهمنی، مولف این اثر، به بخشی از مقدمه کتاب اشاره کرد و گفت: امروزه دانش یک سرمایه سازمانی است و فاصله بین کشورهای توسعهیافته و کشورهای در حال توسعه را دانش تعیین میکند. توسعه مبتنی بر دارایی و مدیریت دانش یک رکن اساسی برای پیشرفت کشورها محسوب میشود. در مدیریت دانش از اندوخته علمی و عملی کارکنان و مدیران نهایت استفاده صورت گرفته و از خلاقیتها و نوآوریهای آنها در امر پیشرفت سازمان استفاده شده و از دوبارهکاری و موازیکاری جلوگیری میشود و در نتیجه بازدهی سازمان افزایش مییابد.
وی درباره محتوای این کتاب توضیح داد: در این اثر، مدیریت دانش در سازمانها با زبانی ساده و به دور از عبارات علمی و تخصصی رشته مدیریت شرح داده میشود تا علاوه بر دانشجویان و مدیران، افراد علاقهمند به این حوزه و مدیرانی که با مبحث مدیریت دانش آشنا نیستند بتوانند با دانش روز این حوزه آشنا شوند. از سوی دیگر، برای اینکه از اعتبار علمی اثر کاسته نشود، توضیحات و واژگان لازم، به صورت زیرنویس در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
این دانشآموخته رشته مدیریت، استفاده از اصول مدیریت دانش در سازمانها را نیاز زندگی امروز دانست و درباره دلایل آن گفت: برخی از تجربیات در سازمانها کسب میشوند که به دلیل ضعف در مستندسازی و ثبت آنها، بعد از رفتن یکی از کارمندان سازمان از بین میروند و فردی که جایگزین میشود باید از ابتدا با فرایندها و اصول آشنا شود که این فرایند بسیار زمانبر است؛ در حالی که با مستندسازی، دانش قابل انتقال است و نیروهای جدید یک سازمان در کمترین فرصت ممکن میتوانند با شرایط حوزه کاری جدید خود آشنا شوند.
به گفته بهمنی، علم مدیریت دانش مدتهاست در سازمانهای برخی کشورها به امری بدیهی تبدیل شده و به کمک آن میتواند دانش را به عنوان یک سرمایه ملی حفظ کرد و به سرعت رشد سازمان افزود.
کتاب «مدیریت دانش در سازمانها؛ استراتژی، فرهنگسازی، ساختار» اثر محمدمسعود بهمنی در 88 صفحه، با شمارگان 500 نسخه و بهای سه هزار و 500 تومان از سوی انتشارات نظری روانه کتابفروشیهای ایران شده است.
نظر شما