علیاصغر عنابستانی، استاندار چهارمحال و بختیاری در مراسم پایانی مرحله استانی شانزدهمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان در شهرکرد، زبان قصه را برگرفته از فطرت انسانها دانست و گفت: کودکان به فطرت نزدیکترند و بیشتر از بزرگترها از قصه و قصهگویی تاثیر میپذیرند.-
وی گفت: به طور مسلم علاقه به قصه را خداوند در نهاد انسانها قرار داده چرا که در تمامی کتابهای آسمانی به زبان قصه با انسان سخن گفته است و قرآن آخرین کتاب آسمانی مملو از قصهها و تمثیلهایی است که لباس سخن حق شدهاند.
عنابستانی افزود: کودکان به فطرت نزدیکترند و بیشتر از بزرگترها قصه و قصهگویی را دوست دارند و از آن تاثیر میپذیرند. قصهگویی در طول تاریخ هستی انسان یکی از مهمترین راههای ایجاد ارتباط و انتقال پیام بهصورت غیرمستقیم بوده است و پدران و مادران همواره در لباس قصه فرصتهایی را آفریدهاند تا فرزندان خود را از پیچ و خمهای زندگی آگاه سازند و تجربههای خویش را به کوچکترها انتقال دهند.
این استاندار توضیح داد: قصه چه به مفهوم عام و چه در مفهوم خاص، در پی درک آموزههای اخلاقی و تربیتی است و بیشک نقش موثری در تحکیم بنیان خانوادهها ایفا میکند. قصهها از یک سو روح متلاطم انسانها را آرامش میبخشند و از سوی دیگر سبب ایجاد پیوند عاطفی بین والدین و فرزندان شده و زمینه را برای گسترش زبان و ادبیات فارسی بهوجود میآورد.
عنابستانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آشنایی با ادبیات و متون کهن کشور به عنوان یکی از کهنترین تمدنهای بشری و آشنایی با آموزههای موجود در آنها، بستر و ظرفیتهای فوقالعادهای فراهم کرده است تا برای قصهگویی بتوان به لایههای شخصیتی قهرمانان ایرانی و اسلامی دست یافت و هویت ملی و دینی خود را جستجو کرد.
جشنواره قصهگویی کانون از ۲۵ آذر ماه در تهران آغاز شد و هم اکنون در سایر استانهای کشور ادامه دارد. این جشنواره روزهای 9 تا 12 دی سال جاری(1391) به صورت همزمان در شهرهای بندرعباس و رشت، روزهای 17 تا 19 دی در کرمانشاه و نیز روزهای 25 و 26 دی در بندر بوشهر برگزار میشود.
نظر شما