یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۰
چهل و یک مجلس

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

شاگردی از مکتب حسین (ع)

به هر روی، آن چه تردیدناپذیر می‌نماید این است که خبر رخداد عاشورای سال 61 هجری بسیار ماهرانه از یک گوشه دنج جغرافیا بر گستره تمامی اقالیم غلتیده و در قلب تاریخ برای همیشه تپیده است و این میسر نشده است مگر به ابتکار و اهتمام شاگردانی از مکتب حسینی که روشن ساختن مرزهای فضیلت از رذیلت، مردمی از نامردمی، شرافت از دنائت و راستی از کژی را وظیفه تعطیل‌ناپذیر خود دانسته و با بهره‌گیری از هرچه می‌دانسته و می‌توانسته‌اند در ثبت و ضبط آن کوشیده‌اند. آن شاگردان عاشق و دل‌سوخته به اقتضای شرایط هر زمان و مکان و نیز بضاعت خویش از مقتل‌نویسی، روضه‌خوانی، واقعه‌گویی، نقالی، شبیه‌خوانی، شبیه‌گردانی و ... سود جسته‌اند تا رسالت خویش را انجام داده‌ باشند.
اینک، آنچه پیش روست و کتاب حاضر را شکل داده، حاصل تلاش یکی از همان شاگردان مکتب حسینی است که در قالب چهل و یک مجلس عزا تدوین و تبویب گشته تا روضه‌خوانان و واقعه‌گویان و شبیه‌خوانان از آن بهره بگیرند؛ شاگردی که نامش بر صحیفه درج نگشته و خواننده در صفحه پایانی آن صرفا با امضای کاتب آن رو به رو می‌گردد؛ «حسین ابن محمد الخوانساری».

صفحه 8/ چهل و یک مجلس/ دکتر محمدجواد مرادی‌نیا / انتشارات سوره مهر/ چاپ اول/ سال 1391/ 400 صفحه/ 11000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها