رییس اداره کتابخانه عمومی ولیعصر (ع) نابینایان اصفهان با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، افزود: پیش از این کتابهای صورتی در سالن مطبوعات و در ساعاتی که مراجعهکنندهای نبود، ضبط میشدند که کیفیت خوب و مناسبی نیز نداشتند.
رسول رضایی ادامه داد: نیاز به راهاندازی اتاق آکوستیک از مدتها پیش در این کتابخانه احساس شده بود ولی متاسفانه به دلیل محدودیتهای مالی این امر محقق نشد.
وی با بیان اینکه تولید کتابهای صوتی در کتابخانه پیش از این با کیفیت پایینی انجام میشد، گفت: مسوولان این کتابخانه تلاش کرده بودند تا با استفاده از وسایل موجود و امکانات محدود کتابهای صوتی متنوعی تولید کند اما به دلیل نبود زیرساختهای لازم این کار به کندی انجام میشد.
رضایی اظهارکرد: این اتاق آکوستیک در فضایی به وسعت دو مترمربع با اعتباری افزون بر 20 میلیون ریال به همت «مهرداد کرامتپور» یکی از اعضای نابینای این کتابخانه ساخته میشود.
در این زمینه مهرداد کرامتپور، کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی و کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان استان اصفهان نیز که مسوولیت این کار را به عهده گرفته است، گفت: با توجه به اینکه خودم نیز یک فرد نابینا و از نزدیک با مشکلات نابینایان و کمبینایان آشنایم، تولید کتابهای صوتی را از دیرباز به عنوان یکی از آرزوهای خود دنبال میکردم اما تاکنون موقعیت آن پیش نیامده بود.
وی افزود: من به خوبی میدانم که تهیه منابع آموزشی و مطالعاتی برای دانشجویان و دانشآموزان نابینا تا چه حد دشوار است و از نزدیک نیاز آنان را میشناسم. به همین دلیل، فکر کردم راهاندازی یک اتاق برای تهیه کتابهای صوتی میتواند تا حد زیادی از مشکلات دسترسی نابینایان به منابع صوتی بکاهد.
کرامتپور با بیان اینکه «آرزو میکنم روزی از راه برسد که تمام دوستان نابینا و کمبینا مانند افراد دیگر بتوانند تمام منابع و کتابها را به صورت صوتی در اختیار داشته باشند.» یادآور شد: امیدوارم زمانی برسد که دسترسی به اندیشه، دانش و تجربه نویسندگان و دانشمندان برای نابینایان یکی از راحتترین و سادهترین کارها باشد، نه با دشواری.
بخش نابينايان كتابخانه وليعصر(عج) از سال 1381 فعاليت خود را آغاز كرده است و اكنون چهار هزار و 160 عنوان كتاب در اين بخش قرار داده شدهاند. همچنين 214 نفر نابينا از سراسر كشور در اين كتابخانه عضوند.
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۶
نظر شما