ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
اقیانوسها با کالبد زمین در تماساند. بنابر این مسائل اقیانوسها مسائل بینالمللی است. کنوانسیون ملل متحد در حقوق دریا مسئولیت اصلی تدوین مقررات و قوانین دریایی را برعهده دارد. قوانین وضع شده توسط این کنوانسیون تقریباً توسط 60 کشور امضا میشود. این قوانین شامل کلیه کشورهای ساحلی است و تا محدوده 200 مایلی از ساحل آنها را شامل میگردد.
کنوانسیون دامپینگ لندن، رهاساختن مواد سمی به اقیانوس ها را به کلی ممنوع کرده است و تمامی کشورهای تحت پوشش کنوانسیون ملزم به حفاظت از اقیانوسها در برابر این سموم هستند.
حدود 8/6 میلیارد نفر در سیاره ما زندگی میکنند. هر روز 260.000 نفر به این جمعیت افزوده میشود. این بدین معناست که هر سال حدود 95.000.000 نفر بیشتر از سال قبل، نیاز به غذا، آب و فضا دارند. از طرف دیگر بر تعداد حیوانات و گیاهان نیز در خشکیها و اقیانوسها افزوده میشود. به این ترتیب محیط زیست، به خصوص محیطهای کرانه ساحلی در معرض خطر است.
اشغال سواحل توسط مردم، به معنی جلوگیری از استفاده پرندگان، لاکپشتهای دریایی و موجودات دیگر از سواحل دریاست. همچنین آلوده ساختن قسمتهای کم عمق اقیانوسها که بسیاری از جانوران در آنجا زندگی میکنند. موجب دوری موجودات دریایی از سواحل و از بین رفتن آنها میشود.
صفحات 62 و 63/ اقیانوسی به نام زمین/ حمید رحمانی/ موسسه فرهنگی ـ هنری جهان کتاب/ چاپ اول/ سال 1391/ 136 صفحه/ 4000 تومان
نظر شما